Manşetİklim Krizi

Greta Thunberg iklim grevlerini yeniden dijital ortama taşıma kararı aldı

0
Fotoğraf: Fredrik Sandberg

İsveçli iklim aktivisti Greta Thunberg, ülkedeki artan koronavirüs vakalarının ardından cuma günleri Parlamento önünde gerçekleştirdiği iklim grevlerini yeniden dijital ortama taşıma kararı aldığını duyurdu.

Thunberg, sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı paylaşımda İsveç hükümeti tarafından yeni tedbirler alınmaya başladığını belirterek “Durum kötüleşiyor, bu yüzden çevrimiçi iklim grevlerine geri döndüm” ifadelerini kullandı.

Ağustos 2018’den bu yana grevde

Genç iklim aktivisti Ağustos 2018’den bu yana hükümetinin iklim değişikliği konusunda harekete geçmesini talep etmek için başkent Stockholm’de iklim için okul grevleri düzenliyordu.

Tek başına başlattığı grevler dünya çapında yayılmış ve milyonlarca iklim krizi konusunda eylem talep eden öğrenci Fridays for Future (Gelecek için Cumalar) çatısı altında toplanarak okul grevlerine çıkmaya başlamıştı.

İlk olarak mart ayında dijital ortama taşınmıştı

Thunberg, mart ayında aktivistleri koronavirüs salgını sebebiyle çevrimiçi protesto yapmaya davet etmiş ancak eylül ayıyla birlikte parlamento binası önündeki yerine geri dönmüştü.

İsveç’te şu ana kadar 124 bin 355 koronavirüs vakası tespit edildi. Virüs nedniyle şu ana kadar hayatını kaybedenlerin sayısı ise 5 bin 938 olarak kaydedildi.

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.