3. Homofobi, Bifobi, Transfobi Karşıtı Akdeniz Sempozyumu’nun ilk iki günü tamamlandı

Mersin 7 Renk LGBTİ Derneği’nin Sivil Düşün ve Friedrich Ebert Stiftung desteği ile Atlıhan Otel’de gerçekleştirdiği 3. Homofobi, Bifobi, Transfobi Karşıtı Akdeniz Sempozyumu’nun ilk iki günü tamamlandı. Sempozyuma 18 ve 19 Ocak günleri etkinlikleri ile devam ediliyor.

Mersin 7 Renk Derneği’nden Yağmur Arıcan semozyumun açılış konuşmasında

3.Homofobi, Bifobi, Transfobi Karşıtı Akdeniz Sempozyumu 16 Ocak Pazartesi günü Seks İşçiliği Miter-Gerçekler oturumu ile başladı. Mersin 7 Renk Derneği’nden Yağmur Arıcan, Kırmızı Şemsiye Cinsel Sağlık ve İnsan Hakları Derneği’nden Kemal Ördek ve Özcan Öğüt seks işçiliğine dair doğru bilinen yanlışları anlattılar. Daha sonra 7 Renk Derneği avukatı Ezgi Özkan ve Emrah Şahin değişen TCK fuhuş maddesinin LGTBİ’ler için ne anlama geldiğini hukuki açıdan ele aldılar.

Kırmızı Şemsiye Cinsel Sağlık ve İnsan Hakları Derneği’nden Kemal Ördek

Sempozyumun ilk günü açılış kokteyli, LGBTİ Direniş, Barış ve Onur Fotoğraf sergisi ve ardından ‘Gaci Gibi’ belgesel gösterimi ile sona erdi. Açılış konuşmasını Mersin 7 Renk Derneği başkanı Yağmur Arıcan yaparken, daha önceki iki sempozyuma ev sahipliği yapan Akdeniz Belediyesi’nin hala tutuklu bulunan eş başkanı Yüksel Mutlu’nun sempozyum açılışı için yazdığı mektup okundu.

Mersin Üniversitesi’nden Ulaş Bayraktar: “Mersin’i daha LGBTİ dostu, daha öteki dostu yapmak için basın açıklamasının ötesine geçmek gerekiyor. Kent hakkı meselesinde gündelik hayata dokunmak gerekli.”

2.Gün “Kent Hakkı Kimin Hakkı? LGBTİ Dostu Mekanlar ve Kent çalışmasının tanıtımıyla başladı. Mersin Üniversitesi’nden Ulaş Bayraktar “Kent hakkı nasıl kurgulanabilir ve LGBTİ’ler bu hakkın neresinde duruyor? sorularını sorarak sunumuna başladı. Ulaş Bayraktar, “Kentin demokratik, adil ve eşit kullanıma açılması için öncelikli olarak cinsel, etnik ve dinsel olarak bizim gibi olmayanlarla aynı kenti paylaşma adabının üzerine gidilmesi gerekiyor” dedi. Daha sonra Mimar Elif Demir ve 7 Renk Derneği’nden Gizem Derin çalışmanın detaylarını dinleyicilerle paylaştı.

 

Beşiktaş Belediyesi’nden Sedef Çakmak: “Ben kesinlikle kurtuluşun daha fazla siyasete girmekle olabileceğini düşünüyorum. Siyasette ne kadar çok olursak, dönüşümün o kadar çok olacağına inanıyorum.”

2.Gün “Belediyelerde Eşitlik Birimi Neden Önemlidir?” ve “Yerel Yönetimler ve LGBTİ Hareketi İlişkisi” oturumları ile sona erdi. Beşiktaş Belediyesi’nden Sedef Çakmak ve Ejder Narsap, Akdeniz Belediyesi’ni ve Mersin 7 renk LGBT Derneği’ni temsilen Tuna Şahin, Bursa Nilüfier Belediyesi’nden Halim Kır, Bursa Özgür Renkler Derneği’nden Mert Güzel konuşma yaptılar.

Mimar Elif Demir ve 7 Renk Derneği’nden Gizem Derin semozyumda “LGBTİ Dostu Mekanlar ve Kent” çalışması hakkında bilgi verdi

 

19 Ocak Perşembe gününe kadar sürecek olan etkinliklerde cinsel sağlık ve sinsel sağlığa erişim, toplumsal cinsiyet eşitsizliklerinin ekonomiye yansıması ve OHAL sürecinde kadın ve LGBTİ hareketini kapsayan konular tartışılacak.

Akdeniz Belediyesi ve Mersin 7 renk LGBT Derneği’nden Tuna Şahin

Programın son iki gününe dair detaylı içeriği şöyle:

18 Ocak Çarşamba

Atlıhan Otel

13.30-15.30

1.oturum

Cinsel Sağlık Hizmetlerine Erişim ve Karşılanmamış İhtiyaçlar

Gökhan Yıldırım UNFPA

15.30-17.00

2.Oturum

Cinsel Yolla Bulaşan Hastalıklar ve Korunma

Prf.Dr. Gülden Ersöz

17.00-20.00

 3.Oturum

Cinsellik Atöyesi LezBiFem

Gizem Taş, Ece Gün

19 Ocak Perşembe

Atlıhan Otel

13.00-15.00

1.Oturum

Toplumsal Cinsiyetin Ekonomiye yansıması

Prf. Dr.Ayşe Gül Yılgör

17.00-20.00

2.Oturum

OHAL de Kadın ve LGBTİ Hareketi

Remzi Altunpolat

Gülistan Kılıç Koçyiğit

 

Haber: Marsel Tuğkan Gündoğdu

(Yeşil Gazete)

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

‘Avrupa’da sıcaklık kaynaklı ölümler 70 yıl içinde üç katına çıkabilir’

Yeni bir araştırmaya göre, küresel sıcaklık artışı 3 derece ile sınırlandırılsa dahi önlemler alınmazsa yüzyıl sonuna kadar 55 bin ek can kaybı meydana gelebilir. Güney Avrupa en büyük risk altında.

Geri dönüşümün davranışsal ekonomisi-2

Türkiye’nin atık yönetim karnesi ciddi anlamda endişe verici. Henüz kendi atıklarımızla ne yapacağımızı yönetemiyorken, Avrupa’nın atıklarının yarısının ülkemize gönderilmesi bu endişeyi daha da derinleştiriyor.

Şirketlerin toplumsal sorumluluğu

Türk şirketleri kurumsal sosyal sorumluluk ve sürdürülebilirlik uygulamalarında batılı benzerleri kadar başarılı değil. Ancak bu sadece şirketlerden kaynaklanmıyor, 'öngörülemezlik ortamı' ve toplumsal baskının eksikliği de bunda etkili. 

‘Qou vadis-2’: Ülke nüfusu

Geleceği ile ilgili derin kaygılar duymakta olan nüfus kesimlerinin, Türkiye’nin her yerinde giderek artmakta olduğu bir ortamdayız. Ne kent nüfusu kentte kalabilecek uzun erimli bir gelecek görüyor, ne de kır nüfusu kırda kalabilecek bir durum algılıyor.

[Bir şarkının hikayesi] San Francisco/ Scott McKenzie

Scott McKenzie’nin Hippi kültürünü konu alan 'San Francisco (Saçınıza Çiçek Taktığınızdan Emin Olun)' şarkısı, Beatles’ın 'All You Need is Love'ı ile beraber, 'Summer of Love'ın belirleyici şarkılarından biri olarak kabul edilir.

EN ÇOK OKUNANLAR