ManşetTürkiye

3. Heyet İmralı’ya hareket etti

0
3. İmralı Heyeti içinde BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş da bulunuyor

İmralı adasına giden üçüncü BDP heyeti, kendilerini Mudanya’dan adaya hareket etti.

3. İmralı Heyeti içinde BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş da bulunuyor

Gazeteciler bugün yola çıkacağı daha önceden kesinleşen heyet için, Ataköy’deki limanda beklerken, 3. heyetteki üç BDP’li Mudanya’dan hareket ederek İmralı’ya gitti. Daha önce gerçekleşen iki ziyarette de Ataköy Marina’dan hareket edilmişti.

Öcalan ile görüşecek üçüncü heyette; BDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş’ın yanı sıra ikinci heyette de yer alan, Pervin Buldan ve Sırrı Süreyya Önder de bulunuyor.

Öcalan’ın, üçüncü heyet ile yapacağı görüşmede “çatışmazlık ve PKK’lı grupların Türkiye dışına çıkışı” çağrılarına da yer verdiği öne sürülen Kürt sorununun çözümüne ilişkin “Yeni Yol Haritası” metnini BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş başkanlığındaki heyete teslim edileceği iddia ediliyor.

Söz konusu metnin ise 21 Mart tarihinde Diyarbakır’daki Nevruz kutlamaları sırasında okunması bekleniyor.

BDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan, İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder ve Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, Öcalan’la 23 Şubat’ta bir görüşme gerçekleştirmiş, Öcalan’ın kaleme aldığı ve BDP, Avrupa ile KCK’ye yönelik mektupları muhataplarına iletmişti.

Üçüncü heyet bu mektuplara verilen yanıtları götürmek ve Öcalan’ın yanıtlardan sonra yapacağı açıklamayı almak için adaya gitti.

(T24)

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.