ManşetUncategorized

3.5 yaşındaki torununu istismar eden adam, bir ay sonra gözaltında

0

3.5 yaşındaki torununa cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla hakkında soruşturma yürütülen Cafer Y., sosyal medyadaki tepkilerin ardından gözaltına alındı. Yaklaşık bir ay önce şikayette bulunulmasına rağmen hakkında işlem başlatılmaması üzerine sosyal medyada tepkiler büyümüştü. 

Davayı takip eden Feminist Avukatlar, soruşturmanın Bakırköy C. Savcılığı‘nda sürdüğünü belirterek dosyada etkili bir soruşturma yürütülmediğini söylemişlerdi.

Feminist Avukatlar sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Cafer Y’nin peşinden, günlerdir yollarını aşındırdığımız adliyeye geldik. Dosyada yeni bir şey olmamasına rağmen, aynı savcı tutuklamaya sevk kararı verdi!? #DayanışmaYaşatır demeye de #CaferYTutuklansın demeye de devam. Şu an Sulh Cezada CY’nin getirilmesini bekliyoruz” dedi. 

Cinsel istismar dosyasının etkili soruşturulması talebi ile failin tutuklanmasına yönelik çağrı yapan avukatların açıklamasına göre, aile 1 Haziran’da istismarı fark edip karakola giderek şikayetçi oldu. Anne ve bebeğin ifadesi alındı. dokuz gün sonra bebeğin kanaması olunca Cerrahpaşa’da Çocuk Cerrahisi, Adli Tıp ve Çocuk ve Ergen Psikiyatrisi uzmanları muayene edildi, ‘kuvvetli istismar şüphesi’ raporuyla polise tekrar bildirim yapıldı. 

‘Anne ve teyzeyi de istismar etti’

Avukatların yaptığı açıklamada C.Y.’nin bebeğin annesi ve teyzesine küçük yaşlarından beri sistematik cinsel ve fiziki şiddet uyguladığı da belirtildi. Anneanne de tanık olarak ifade verince C.Y tutuklamaya sevk edildi. Ancak daha sonra serbest bırakıldı. 

Bebeğin taciz dosyasında ise karakola yazılan talimatın sonuçlarının takip edilmediği, failin ifadesinin 19 gündür dosya içinde olmadığı anlaşıldı. Dosyaya göre ne tanıklar dinlenmiş ne de Cerrahpaşa’dan rapor gelmiş.

Avukatlar eksik delillerin toplanmasını ve yasa dışı bağlantıları olan failin yurt dışına kaçma riski de bulunduğu için tutuklanması talep etmelerine rağmen, savcının kendilerini emniyete emniyetin ise savcıya yönlendirdiğini anlattı. Açıklamada, “Bu failin bir an önce tutuklanması gerekir! Dosyada 1 aydır şüphelinin ifadesi dahi yok! Buradan Bakırköy C. Başsavcılığı’na sesleniyoruz: Bu dosyada etkili soruşturma yürütülsün; İstanbul Sözleşmesi, Lanzarote Sözleşmesi, 6284 sayılı Kanun’un gerekleri yerine getirilsin” denildi.  

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.