İfade ÖzgürlüğüManşetMedya-İnternetTürkiye

Çocuğunu ‘istismar eden’ baba gazeteciden şikayetçi oldu: Gerekçe, özel hayatın gizliliği

0

Bianet editörü Evrim Kepenek, altı yaşındaki çocuğunu istismar ettiği için tutuklandıktan sonra adli kontrol şartıyla serbest bırakılan Refik Y.’nin şikayeti üzerine ifade verdi.

Gazeteci Kepenek, istismarı “Çocuğunu ‘istismar eden’ baba tutuklandı” ve “Çocuğunu ‘istismar eden’ baba, adli kontrolle serbest” haberleriyle Türkiye kamuoyuna duyurmuştu.

Refik Y. cezaevindeyken hakaret ve özel hayatın gizliğini gerekçe göstererek Evrim Kepenek’ten şikayetçi oldu. Rize Ardeşen Şehit Halis Karoğlu Polis Merkezi‘ne avukatı Şefik Çorbacıoğlu ile giden Kepenek, ifadesinde ‘gazeteci’ olduğunu belirterek, haberi ceza dosyası ve adli tıp raporları üzerinden yaptığını, olayın yorum ve eleştiri yapılmadan aktarıldığını söyledi.

Haberinde ne hakaret amacı taşındığını ne de ismi sansürlenerek verildiği için şahsın özel hayatının gizliliğinin ihlalinin söz konusu olduğunu belirten Kepenek, “Haberin içeriği somut olguların aktarılmasıdır” dedi. 

‘Haberimizin arkasındayız’

İfade işleminin ardından konuşan Evrim Kepenek, şunları kaydetti: “Yargılanma süreci devam ettiği için ediyor soyadını yazmamıştık. Masumiyet karinesi vardı. Fakat hem adli tıptan hem de özel psikologlardan alınan raporlarda babanın çocuğunu istismar ettiği belirtiliyordu. Biz de bu şekilde haberi verdik. Yorum yapmadık, eleştiride bulunmadık. Sadece raporlarda yazanları aktardık ve mahkeme kararını sunduk” dedi.

Söz konusu haberlere hem erişim engeli istendiğini hem de haberin yayından kaldırılması için bianet’in telefonla arandığını da aktaran Kepenek “Biz resmi raporlara göre hareket ediyoruz. Haberimizin arkasındayız” dedi.

You may also like

Comments

Comments are closed.