Kültür-SanatManşet

29’uncu İstanbul Caz Festivali başlıyor

0

25 Haziran – 7 Temmuz tarihlerinde sürecek festivalin konukları arasında kariyeri boyunca üç farklı nesli caz ve rock gitarcılığıyla tanıştıran John McLaughlin; 80’den fazla kayıtta yer almış, caz ve klasik müziği harmanlayan Enrico Pieranunzi ve beş  Grammy ödüllü efsane caz vokali Dianne Reeves bulunuyor. 

Festivalde ayrıca, blues, caz ve R&B müziği yapan Melody Gardot, Kalben ve konukları; bu yıl ilk kez gerçekleştireceği Koyu Antoloji projesiyle Teoman, virtüöz Yom,  Deniz Tekin, genç caz davulcusu Mehmet Ali Şimayli ve Portrait and a Dream gibi isimler yer alıyor.

İlk etkinlik Beşiktaş’ta

Festival 25 Haziran Beşiktaş Sanatçılar Parkı’nda başlayacak. Burada Genç Caz+ finalistlerinden, Elif Çohaz Quintet, Chai Beans ve Jelly Beans’in ardından punk müzik yapan Botticelli Baby sahnede olacak.

26 Haziran’da, Beylikdüzü Yaşam Vadisi’nde gerçekleşecek festivalin ikinci gününde de Botticelli Baby’nin performansından önce Baturay Yarkın Trio & Nağme Yarkın ile Genç Caz+ finalistlerinden Chai Moto ve Always Knows konseri olacak.

Ücretsiz konserler

Ücretsiz verilen konserler İstanbul’un dört bir yanındaki parklarda gerçekleştirilecek. Konser alanı olacak parklar Karaköy Sahip Park, Şişli Habitat Parkı, Göztepe Özgürlük Parkı ve Küçükçekmece Göl Kenarı Amfi Tiyatro Sanatçılar Parkı olarak belirlendi.

Biletlerin PASSO‘dan satılacağı festival için ayrıntılı bilgi şurada. 

You may also like

Comments

Comments are closed.