Emek

29 Şubat Avrupa’da eylem günü

0
Avrupa Sendikalar Konfederasyonu, AB ülkelerinin yeni kemer sıkma politikalarına karşı, 29 Şubat’ta büyük bir eyleme hazırlanıyor.

Avrupa Sendikalar Konfederasyonu (ETUC) AB liderlerinin Brüksel’de yeni bütçe anlaşmaları için bir araya gelmelerinden bir gün önce, 29 Şubat günü Avrupa merkezli Brüksel’de eylem yapacaklarını açıkladı.

Avrupa ükelerinin içinde bulunduğu ekonomik krizi görüşmek ve yeni paketler hazırlamak, yani bütçe oluşturmak bir araya gelecek olan AB liderleri, oluşturacakları bütçe taslağını 1-2 Mart’a karara bağlıyacaklar.

ETUC, 25 Ocak günü yaptığı olağanüstü toplantı sonucu, Avrupa genelinde eylem ve grev kararları aldı. ETUC Genel Sekreteri Bernadette Segol, “Hazırlık aşamasındaki bu sözleşmeye karşıyız, zira tünelden çıkış için çözümler sunmuyor. Avrupa projesini frenlemektir, büyümeyi söndürecek bir frendir ve kesinlikle sosyal Avrupa’yı frenlemektir” dedi.

Eylem biçimlerini ülke konfedarasyonlarına bırakan ETUC, 27’si Avrupa Biliği üyesi yoplam 36 ülkeden 84 sendika ve 12 federasyonu bünyesinde barındıryor. Avrupa düzeyindeki eylem gününün sloganı, “Aşırı, aşırıdır! Kemer sıkma tedbirleri krize verilecek tek yanıt değildir” olarak belirlendi.

Gösterilerde işçiler Avrupalı yöneticilere “sosyal kırılmayı durdurun! Alım gücünü azaltan ve gelecek perspektiflerini karartan bu kemer sıkma trenlerini durdurun!” çağrısı yapacaklar. ETUC, başka çözümlerin mümkün olduğunu belirterek “Alternatifler vardır. Oynanacak başka kartlar da var!” açıklamasında bulundu.

Bütçe konusundaki uluslararası anlaşma, 9 Aralık 2011’de Avrupa Konseyi’nde tartışılmaya başlandı. Avrupalı liderler, mali krize çözüm adı altında kemer sıkma politikalarını sertleştirmeyi planlıyor. ETUC, bu planda hiçbir büyüme perspektifi olmadığını belirterek, bu yaklaşıma karşı çıkıyor.

(Etha)

More in Emek

You may also like

Comments

Comments are closed.