Uncategorized

28 Nisan 2014

0

CHP’de Cumhurbaşkanı yoklaması
CHP Cumhurbaşkanlığı seçimleri için yaptığı anketten Kemal Kılıçdaroğlu çıktı. Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ise ikinci isim oldu.Listede ayrıca İlker Başbuğ, güldal mumcu, Emine Ülker Tarhan, Deniz Baykal, Mehmet Haberal, Ümit Boyner gibi isimlerin de il başkanlarının önerdiği isimler arasında olduğu bildirildi.

AKP’nin Cumhurbaşkanlığı anketinden kritik sonuç
AKP’nin yaptırdığı son ankette Erdoğan, Köşk adayı olursa çıkan sonuç yüzde 51.5 oldu. Bu anket, Erdoğan’ın ilk turda seçilebileceğine işaret etse de AKP içinde “kritik bir sonuç” olarak değerlendiriliyor.Erdoğan’ın önümüzdeki günlerde Köşk adaylığını açıklamaya hazırlandığı tahmin ediliyor. Cumhurbaşkanlığı seçiminin ilk turu 10 Ağustos’ta gerçekleşecek.

Diyarbakır’da kadına şiddeti cezalandıran iş sözleşmesi 
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ile DİSK ve Genel İş Sendikası arasında, 617 geçici ve kadrolu işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesi imzalandı. Bir yıllık imzalanan ve işçilere yüzde 7 zam yapılmasını içeren sözleşmeye, kadına şiddetin önüne geçilmesi için de bir madde konuldu. Buna göre eşine şiddet uygulayan işçilerin ücretleri eşlerine ödenecek. Sözleşmede ayrıca resmi tatil olarak kabul edilen 1 Mayıs için işçiye 53 lira ödenecek, 21 Mart Nevruz günü tüm işçilere, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü ile 25 Kasım Kadına yönelik Şiddetle Mücadele Günü’nde de tüm kadın çalışanlara idari izin verilecek.

Reyhanlı’da Suriye sınırına duvar örülüyor
Hatay’ın Reyhanlı İlçesi’nde Suriye sınırına, yüksekliği 3 metre, genişliği 2.5 metre, kalınlığı ise 30 santimetre olan beton bloklardan oluşan seyyar duvar örülüyor. Duvar çalışmaları devam ederken, sınır birliklerinin bölgede sürekli ring halinde devriye gezdiği gözlendi.Duvarın ‘kaçakçılığı önlemek’ için inşa edildiği iddia ediliyor.

Erzurum’da sallantılı gece
Erzurum’un Pasinler ilçesinde dün gece yarısında başlayan deprem sabaha kadar devam etti.andilli Rasathanesinden alınan verilere göre; Pasinler ilçesinde dün gece Taşlıyurt’ta iki, Yastıktepe’de bir ve Uzunark Köy’ünde bir olmak üzere ölçekleri 1,8 ile 3,8 arasında dört deprem meydana geldi. İlk deprem saat 22.42’de gerçekleşti. Meydana gelen 4 depremde de her hangi can ve mal kaybı yaşanmadı.

Fenerbahçe’de erken şampiyonluk
Spor Toto Süper Lig’de Çaykur Rizespor ile 0-0 berabere kaldığı maçın ardından Fenerbahçe, ligin bitmesine üç hafta kala şampiyonluğunu ilan etti. Takım en yakın rakibi Galatasaray’ın 12 puan önünde bulunuyor. Bu zafer Fenerbahçe’nin 19. şampiyonluğu

You may also like

Comments

Comments are closed.