ManşetSivil Toplum

23 yaşındaki muhabiri, haberinden korudular

0

Hükümetin getirdiği ve büyük tartışmalara neden olan alkol yasağı, etkisini göstermeye başladı. Daha önceden bir açıklama yaparak artık etkinliklerine 24 yaşından küçükleri almayacağını söyleyen Babylon isimli işletme, dün bu kuralı uygulamaya koydu. Yasanın uygulanması sonucu ortaya çıkan bu durumun garipliğini ise, Radikal Gazetesi muhabiri Elif Ekinci ise yerinde yaşadı. 23 yaşında olan Ekinci, Oldies But Goldies adlı partiye girmek ve haber takibi yapmak istedi. Fakat, bunda başarılı olamadı.

İşte Elif Ekinci’nin kaleminden yaşananlar:

“23 yıllık kimliğimi çantama atıp olay mahalline doğru yola koyuldum. Partinin başlama saatine doğru, Babylon’un kapısına yaklaşıyorum. Pek kalabalık değil, kapı önünde reddedilmiş 24 yaş altı gençler filan da yok. Ama girişe kocaman bir 24+ tabelası asılmış! Reddedileceğimi bildiğimden girmeye yeltenmiyorum önce. Kapının önünde oyalanıyorum biraz. Kapı görevlileri gelen herkese kimlik soruyor tek tek. O sırada bir “genç” yaşı tutmadığı için içeri alınmıyor. Geri püskürtüleceğimi bilerek yavaş yavaş kapıya yaklaşıyorum ben de. Öyle de oluyor.

“Kusura bakmayın hanımefendi” diyorlar, “sizi içeri alamayacağız.” Olacakları bilmeme rağmen âdettendir diye biraz üsteliyorum, “Ama ben üniversiteden mezun olalı iki sene oluyor, çalışıyorum, muhabirim ve iş için buradayım” diyorum. “Üstelik daha önce girmediğim bir yer de değil” diye ekliyorum. Cevapları değişmiyor. Tıpış tıpış uzaklaşıyorum oradan. Ama eve değil, birkaç kapı ötedeki başka bir bara doğru gidiyorum.

İçkimi içip, ‘alkollü içki markalarının sponsor olmadığı’ bir konser dinliyorum. Ertesi sabah gazeteye geldiğimde, ajanslardan hâlâ yetkililerin “bu uygulamanın hedefi gençleri korumaktır” minvalindeki açıklamaları düşüyor. Akşamdan kalma olduğumdan gülerken başım biraz ağrıyor ama yine de kahkahalarımı bastıramıyorum.

Elif Erdost (Babylon işletme müdürü):
Bu karar, müziği yasaklamak demek. Gençleri müzikten uzaklaştırmak, sosyal hayatı kapatmak. Hiçbir dayanağı olmayan bir tanım. Müdavimlerimizin çoğu da genç, üniversite öğrencileri. Babylon yabancılar için de önemli bir destinasyon. Babylon’un kapasitesi 450 kişi ve ve gelenlerin çoğu neredeyse 100-150 kadarı yabancı gençler. Onları kapıdan geri mi çevireceğim? Bildiğim kadarıyla verilen karara uymazsanız ilk ceza 36 bin TL, ikincisi iki katı. Beş senede de ruhsatınızı kaybediyorsunuz. Burada isyan çıkaracak olanlar hakları ellerinden alınan gençler. ”

(Yeşil Gazete-Radikal)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.