Uncategorized

21 Ocak 2014

0

Irak’ta Karışıklık Sürüyor

Son haftalarda Irak’ın Felluce kentinde cihatçı militanlar ve merkezi hükümet arasında çatışmalar sürüyor. Militanların Felluce’deki arabuluculuk yapan aşiret liderleri ve bir imamı rehin almasının ardından kent halkı şehirden kaçmaya başladı.

 

Kaliforniya’da Tarihi Kuraklık

ABD’nin Kaliforniya eyaleti valisi Jerry Brown, eyaletin kayıt tutulmaya başlandığından beri görülen en kötü kuraklığı yaşadığını söyledi.

 

Filipinler Fırtınalarla Boğuşuyor

Geçtiğimiz yılın Kasım ayında Haiyan tayfununun ağır hasar verdiği Filipinler şimdi de yağmur fırtınalarıyla boğuşuyor. Haiyan tayfunundan en kötü etkilenen bölgelerde yaklaşık 200 bin kişi sığınaklara tahliye edildi.

 

Yenilenebilir Enerji’nin Payı İkiye Katlanabilir

18-19 Ocak tarihlerinde Abu Dabi’de gerçekleştirilen 4. Uluslararası Yenilenebilir Enerji Ajansı toplantısında karbona kuvvetli bir fiyatlandırma getirilmesi ve fosil yakıt desteklerinin kesilmesiyle yenilenebilir enerjinin küresel payının herhangi bir ek net maliyet yaratmadan ikiye katlanarak %30’a çıkacağı vurgulandı.

 

AB İran’a Uygulanan Yaptırımları Hafifletti

İran’la imzalanan nükleer anlaşma gereği AB, petrokimyasal ve değerli metaller başta olmak üzere ticareti kısıtlamaları kısmen kaldırdı.

 

Japonya Yunus Katliamında Israrcı

Japonya’nın yunusları kurtulamayacakları bölgelere güderek katletmelerine gelen uluslararası tepkiler üzerine Japon yetkililer bu avın bir ‘gelenek’ olduğunu ifade etti.

 

Kolombiya’da Ölümler

Kolombiya ordusu ülkenin Kuzeydoğu’sunda petrol tesislerine sabotaj yapan 14 FARC militanını öldürdü.

 

You may also like

Comments

Comments are closed.