Uncategorized

21 Mayıs 2014

0

Soma’da dün işbaşı yapıldı

Soma Holding Eynez İşletmesi dışında firmaya ait diğer iki işletme Işıklar ve Ata Bacası sahalarında çalışma yapılmadı. Ata Bacası İşletmesi’ne sabah vardiyasına girmek için gelen 150 işçi iş güvenliği sağlanana kadar girmeyin uyarısı yapan Maden İş Sendikası temsilcilerinin uyarılarıyla ocağa girmedi. Sadece 50 işçi güvenlik ekibi olarak yer altına indi. Başka bir işletmeye ait İmbat Madencilik’te ise yaklaşık 150 işçi çalışmaya girdi.

23 yaşındaki Cennet Günana sokak ortasında tabancayla vurularak öldürüldü

Çorum’un Sungurlu İlçesi’nde 24 yaşındaki Mustafa Çetin, üniversite öğrencisi 23 yaşındaki Cennet Günana’yı sokak ortasında tabancayla vurduktan sonra aynı tabancayla başına ateş etti. Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan Cennet Günana kurtarılamazken, Mustafa Çetin ameliyata alındı. Görgü tanıklarının ifadesine göre Mustafa Çetin, Cennet Günana’ya “Beni seviyor musun?” diye sordu. Günana “hayır” cevabı verdiğinde Günana’ya 6 el ateş etti.

1 Mayıs eylemlerinde polisin attığı plastik mermiyle gözünü kaybeden genç şikayetçi oldu

1 Mayıs’taki gösteriler sırasında atılan plastik mermi yüzünden sol gözünü kaybeden 18 yaşındaki Barış Ceyhan, sürdürülen soruşturma kapsamında ifade verdi. Barış Ceyhan, sol gözünü kaybetmesi nedeniyle eğitiminden geri kaldığını ve kendisini yaralayan polislerden şikayetçi olduğunu kaydetti. Ceyhan’ın avukatlarından Saliha Şahin de edindikleri görüntülerde polislerin gösteri sırasında açıkça plastik mermi kullandığını belirlediklerini söyledi.

Dolar 2.11 TL’yi aştı

Gelişen ülkelere paralel yükselen endeks, bankalara gelen alımlarla artıda kapandı; dolar/TL 2.11’i aştı.

You may also like

Comments

Comments are closed.