COP 24İklim KriziManşet

2020 yılı iklim zirvesi ev sahipliği için Türkiye’ye bir rakip çıktı

0

Katowice’deki Birleşmiş Milletler İklim Zirvesi’nin sonuna yaklaşılıyor. 2020 yılı’nda gerçekleştirilecek COP26 iklim zirvesi için tek aday Türkiye iken bugün İngiltere’den de ev sahipliği yapmak için resmi yazıyı ilettiğini belirten bir açıklama geldi.

İngiltere İş Dünyası, Enerji ve Sanayi İlişkileri Bakanı Claire Perry, “2020 tarihi Paris Anlaşması için çok kritik bir öneme sahip. Bu yüzden kesinlikle başarılı bir Taraflar Konferansı sürecine ihtiyacımız var. Biz de bu başarının parçası olmak istiyoruz. Bu yüzden İngiltere’nin 2020 COP26’ya ev sahiplik yapmak isteğine dair resmi yazıyı ilettik” diyerek ülkenin adaylığını açıkladı.

Türkiye ise Paris Anlaşması’nın kabul edildiği 2015 yılından beri 2020’deki Birleşmiş Milletler İklim Zirvesi’ne ev sahipliği yapmak istiyor. Türkiye İklim Değişikliği Başmüzakerecisi Prof. Dr. Mehmet Emin Bırpınar İklim Haber’e verdiği röportajda da bu konudan bahsetmiş ve “Biz o kadar duyarlıyız ki 2020’deki Taraflar Toplantısına 2015’te aday olduk. Sayın Cumhurbaşkanımız Erdoğan yazın dedi ve Türkiye resmi olarak başvurusunu gönderdi.” demişti.

COP26’yı kimin yapacağına dair resmi karar gelecek sene düzenlenecek İklim Zirvesi sırasında kararlaştırılacak.

.

(İklim Haber)

More in COP 24

You may also like

Comments

Comments are closed.