Sivil Toplum

2013 Avrupa Kültür Başkentleri Marsilya ve Kosice’de etkinlikler başlıyor

0

2013 yılının Avrupa Kültür Başkentleri seçilen Fransa’nın Marsilya ve Slovakya’nın Kosice kentleri, programlarına başlıyor.

Marsilya’daki program 12 ve 13 Ocak’ta, Kosice’deki program ise 19 ve 20 Ocak’ta düzenlenecek etkinliklerle başlayacak.

Avrupa Komisyonu aynı zamanda, iki kente hazırlıklarının kalitesi ve seçmelerde bulundukları taahhütleri geri yerine getirmiş olmaları sebebiyle, 1.5 milyon Euro’luk Melina Mercouri Ödülü vermişti.

Avrupa Komisyonu’nun eğitim, kültür, çok dillilik ve gençlikten sorumlu üyesi Androulla Vassiliou, yeni kültür başkentleri ile ilgili yaptığı açıklamada ‘Marsilya ve Kosice’nin, 2013 Avrupa Kültür Başkentleri seçilmelerinden beri bekledikleri an geldi. İki kentte de başlangıçların unutulmaz olacağına eminim. Açılış etkinlikleri, yalnızca kent halkı ve civardaki bölgelerden değil, çok daha uzaklardan gelen kişiler için de kültür açısından olağanüstü bir yılın başlangıcına işaret edecek. Avrupa Kültür Başkentliği, 25 yıldan uzun bir süredir AB’nin fevkalade bir başarı hikayesi. Ünvan, hem kentlerin kültürel canlılıklarını ve uzun vadeli gelişimlerini desteklemek için eşsiz bir fırsat sunuyor, hem de turizm, istihdam ve kentsel yenilenme açısından büyük önem taşıyor’ diye konuştu.

Avrupa Kültür Başkenti, Avrupa’daki önde gelen kültür programlarından biri. 2010 yılında İstanbul, Almanya’daki Essen ve Macaristan’daki Pecs kentleriyle birlikte Avrupa Kültür Başkenti seçilmişti.

(Euractiv)

More in Sivil Toplum

You may also like

Comments

Comments are closed.