Emek

‘200 kişi beklerken 3 bin taraftar geldi’

0

Türk Telekom Arena’nın açılışında Başbakan Erdoğan’ı protesto ettikleri için soruşturmaya uğrayan Galatasaray taraftarlarına destek olmak için birçok kulüp taraftarını aynı pankart altında Taksim’de eylemde buluşturan Spor Emek-Sen Başkanı Metin Kurt, iktidarın ezmeye çalıştığı taraftarın tepkisinin artık stat duvarlarını aştığını söyledi. Sadece son iki haftada değil bundan önce de futbolun toplumun gündemini belirlediğini kaydeden Kurt, “Spor emekçileri ne kullanıldıklarının ve ne güçlerinin farkındaydı. Ancak Galatasaraylı taraftarların iktidarca ezilmesinden sonra tepki oluştu. Bu tepki stat duvarlarını aştı” dedi.

‘Polis ne iş’ diye sordu
Cumartesi günü düzenledikleri eylem nedeniyle emniyetin sendikalar masasının kendilerini aradığını belirten Kurt, “Bir gün evvel sendikalar masasından arayıp amacımızı ve eylemin içeriğini sordular. Ben de ‘Protesto yapacağız. 200 kişi falan bekliyoruz’ dedim. Bunun üzerine iki komiser ‘Biz de geleceğiz’ dedi. Ben de ‘İyi. Siz de gelirseniz 202 kişi oluruz’ dedim. Ama binlerce kişi geldi” dedi. Taraftar eyleminin kendilerine de cesaret verdiğini söyleyen Kurt, “Cadı avına dönüşen soruşturmaya tepki için insanları eyleme çağırdık. Türkiye’de ilk defa Taksim’de bir eylem yapıldı. Bize moral oldu” diye konuştu.

Sendika olarak da inanılmaz bir gelişme gösterdiklerini söyleyen Metin Kurt, “İktidarlar sporu hep sağ siyasete alet etti. Arena’daki olayla da bu gizlenemez bir hale geldi. Biz genelde belediye kulüplerine karşıyız ama özellikle sol tandanslı ve bağımsız belediye kulüplerinin sporcularını üye yapmaya başladık” dedi. Kurt, işsiz antrenör ve sporcuları örgütledikten sonra Fatih Terim başta olmak üzere ünlü spor adamlarından da destek isteyeceklerini kaydetti: “Üye olamasalar da destek isteyeceğiz” dedi.

‘Maçlara gitmiyorum’

Kurt, statlarda dayanışma ve kardeşliği sağlamadan maçlara gitmeyeceğini de söyledi.

Başbakan: Bunlar topu bomba sanır
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, cumartesi Taksim’de yapılan taraftar eylemine katılanları ‘grupçuklar’ olarak niteleyerek. “Onların eline topu verseniz bomba diye karakola götürürler” dedi.
Ankara’da basının sorularını yanıtlayan Erdoğan, “Tüm taraflar dediğiniz kaç kişiydi, kimler tarafından organize edildi? Grupçukların belli bir siyasi parti tarafından organize edilen bu tür olayların spor camiasını ilgilendiren bir şey olmadığını gönül rahatlığıyla ifade ederim. Onlara topu eline verseniz bomba diye karakola götürürler. Ama bunlar karakola da götürme niyetinde olanlar değildir. Başka bir yere götürüler” dedi. (Kenan Başaran)

More in Emek

You may also like

Comments

Comments are closed.