ManşetYeşil Duyurular

‘20. Yeşil Diyalog’ başlıyor: Popülizme karşı yeşil alternatifler

0
20. Yeşil Diyalog

Yeşil Düşünce Derneği‘nin “20. Yeşil Diyalog” etkinliği, 16 Aralık 2023 Cumartesi günü İstanbul’da düzenlenecek. Bu yılın “yeşil diyaloğu”, günümüz dünyasının karşı karşıya olduğu çeşitli krizlere ve yeşil hareketin bu kriz ortamındaki durumuna odaklanacak. 

Etkinlikte, özellikle Ukrayna‘da devam eden savaş, pandemi sonrası yüksek enflasyon ve durgunluk, enerji krizi ve Ortadoğu‘daki savaş ortamı gibi konuların yanı sıra Avrupa‘daki seçimlerde aşırı sağın yükselişine karşı yeşil politikaların nasıl bir alternatif sunabileceğini tartışılacak.

Devridaim Enstitüsü‘nde gerçekleşecek olan etkinlik, saat 11:30’da başlayacak ve 18:30’a kadar devam edecek.

Sağ popülizme yeşil perspektiften bakmak

“20. Yeşil Diyalog: Popülizm Karşısında Yeşil Alternatifler Kurmak” başlıklı etkinlik, Türkiye ve Avrupa’dan konukların katılımıyla gerçekleşecek ve yeşil politikaların küresel ve yerel düzeyde aşırı sağın yükselişi ve popülizm gibi tehditlerle nasıl mücadele edebileceğine odaklanacak. Türkiye’deki muhalefet hareketlerinin son seçimler sonrasında yaşadığı içsel dönüşüm ve Yeşillerin bu süreçteki konumları, etkinlikte ele alınacak ana konular arasında yer alıyor.

Yeşil Diyalog: İklim krizine ve insan haklarına duyarlı bir yol ve yeşil siyaset

Etkinlikte, popülizmin küresel olarak sunduğu ‘yapay ve temelsiz’ güvenlik algısının yeşil hareket tarafından nasıl kırılacağı ve bu algının gezegensel sınırlara duyarlı çözüm önerileriyle nasıl değiştirebileceği gibi konuların da tartışılması hedefleniyor. Gezegendeki büyük yıkımlara karşı tüm dünya halklarının nasıl bir alternatif örgütlenme başlatabileceği üzerinde de durulacak.

Etkinlik, “Sağ Popülizm Karşısında Yeşil Alternatifler” başlıklı bir panel ile başlayacak. Panelde, iklim krizi ve siyaset üzerine psikolojik bir inceleme sunacak Doç. Dr. Sinan Alper, toplumda ve siyasette hakiki karşılaşmalar üzerine düşüncelerini paylaşacak olan Dr. Feyza Akınerdem, Yunanistan Yeşillerinin başarısızlıkları üzerine değerlendirmeler yapacak olan gazeteci Harry van Versendaal ve antipopülist bir hareketin nasıl popülerleştirilebileceği üzerine konuşacak olan araştırmacı Socrates Schouten yer alacak. Panel, katılımcıların soru ve yorumlarına açık bir soru-cevap bölümü ile son bulacak.

14:15 – 16:00 saatleri arasında ise Türkiyeli Yeşillerin örgütlenmesi, küresel yeşil hareketin aşırı sağ ile mücadelesi, popülizmin güvenlik algısını kırma yolları ve gezegendeki büyük yıkıma karşı alternatif örgütlenme stratejileri tartışılacak.

Etkinliğe katılım ücretsiz, dijital form doldurularak kayıt yaptırılması gerekiyor.

20. Yeşil Diyalog

 

“20. Yeşil Diyalog: Popülizm Karşısında Yeşil Alternatifler Kurmak”

Tarih: 16 Eylül 2023, Cumartesi 

Yer: Devridaim Enstitüsü, Kadiköy

Program:

11:30 – 13:30 Panel: Sağ Popülizm Karşısında Yeşil Alternatifler

13:30 – 14:15 Ara

14:15 – 16:00 Forum: Küresel bir hareket olarak Yeşiller, altıncı büyük yok oluşun eşiğinde, dünyada yükselen aşırı sağ ile nasıl mücadele edecek?

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.