Uncategorized

20 Şubat 2014

0

MİT kanununda değişiklik teklifi

MİT kanununda değişiklik öngören teklif Meclis’e sunuldu. MİT, her türlü elektronik dinleme ve izlemeyi yapabilecek; MİT belgesi basında yayınlandığında, gazeteci ve medya patronu 12 yıla varan hapisle yargılanacak.

Çiftçiler kuraklığın sigorta kapsamında alınmasını istiyor

İklim değişikliğine bağlı kuraklık nedeniyle çiftçiler, kuraklığın tarım sigortası kapsamına alınmasını talep etti. Don, fırtına, hortum, yangın, heyelan, deprem, sel ve su baskınının yanı sıra kuraklığın da sigprta kapsamına alınmasını talep eden Türkiye Ziraat Odaları Birliği Başkanı Bayraktar, “Kuraklığa karşı 5254 sayılı kanun bizim için sigorta gibiydi. Kaldırılan bu kanunun yerine ikame edilen 5090 sayılı kanun, ‘çifçi bütün varlığını kaybederse’ işletiliyor.” dedi.

İzmir’de 29 öğrenciye Gezi eylemlerinden dava açıldı

İzmir’deki Gezi eylemlerinde “İşkence yapıyorlar, yalvarırım yardım edin” tweet’inin de içinde olduğu “delillerle” 29 öğrenciye “halkı kanunlara uymamaya tahrikten” dava açıldı. 31 sayfalık iddianamenin 29 sayfası atılan tweet’ler. Davanın tek mağduru Başbakan.

Erdoğan: yüzde 38.8’in üstündeki oy başarıdır

Ankara’da yerel seçim kampanyasına başlayan Başbakan Tayyip Erdoğan’ın partisinin milletvekilleriyle yaptığı istişare toplantısında ‘2009’daki oyumuz yüzde 38.8. Bunun üzerindeki her oy başarıdır. Uluslararası güçler oyumuza göre pozisyon alacak’ dediği öne sürüldü.

Gülen’in avukatı ses kayıtlarıyla ilgili açıklama yaptı

Gülen cemaati lideri Fethullah Gülen’in avukatı Nurullah Albayrak, önceki gün bazı internet sitelerinde yer alan ses kayıtlarıyla ilgili açıklama yaptı. Albayraki kayıtların montaj olduğunu iddia etti, “Bugün anlaşılmıştır ki, yasadışı dinleme faaliyeti kesintisiz olarak devam etmektedir”dedi.

 

You may also like

Comments

Comments are closed.