Uncategorized

2 Mayıs 2014

0

Bangladeş’te tekstil işçileri sokaktaydı
Bangladeş’teki 1 Mayıs gösterisine binlerce konfeksiyon işçisi katıldı. Göstericiler, geçen yıl 5 konfeksiyon imalathanesinin bulunduğu kaçak binanın çökmesi sonucu hayatını kaybeden 1100’den fazla arkadaşını andı. Gösteride, Batılı firmalar için çalışan imalathanelerin bulunduğu Rana Plaza’nın sahibi Suhel Rana’nın idam edilmesi talebi dile getirildi.

Ukrayna’ya zorunlu askerlik geri geldi
ülkenin doğusunda Rusya yanlısı ayrılıkçıların kamu binalarını ve son olarak Sloviansk kentini ele geçirmesi üzerine Ukrayna alarma geçti. Ordunun kente operasyon düzenleyeceği belirtiliyor. Ülkenin geçici Cumhurbaşkanı Oleksandır Turçinov tarafından imzalanan kararnameyle zorunlu askerlik geri getirildi. Ukrayna’da zorunlu askerlik Ekim 2013’te kaldırılmıştı.

Kolombiya’daki madende göçük
Latin Amerika ülkesi Kolombiya’nın güney batısında kaçak çalışan bir altın madeninde meydana gelen göçükte 3 işçi hayatını kaybetti, 30 kadar işçi ise toprak altında.

Nijerya’da yine saldırı: 19 kişi öldü
Nijerya’nın başkenti Abuja’da meydana gelen bombalı saldırıda yetkililerin verdiği bilgiye göre en az 19 kişi hayatını kaybetti. 60 kişi ise yaralı. Saldırıyı henüz kimse üstlenmezken, bu sene içinde gerçekleştirdiği üç saldırıda 1500 kişinin ölümüne neden olan militan islamcı Boko Haram örgütünden şüpheleniliyor.

İrlanda’da barışa gözaltı engeli
Kuzy İrlanda’da IRA’nın askeri kanadı Sınn Fein’in lideri Gerry Adams, IRA tarafından kaçırılıp öldürülen Jean McConville davası nedeniyle gözaltında. Masum olduğunu belirterek bizzat polise teslim olan Adams, 1972’e yılında ölüm emrini vermekle suçlanıyor.

Ölümcül Corona virüsüne karşı Hac önlemi
Corona virüsü Suudi Arabistan’da yüzlerce kişiyi tehdit etmeye devam ediyor. Sağlık Bakanlığı yaklaşık 100 kişinin hayatını kaybettiğini, çoğunluğu Cidde kentinde olmak üzere 300’ü aşkın kişinin ise virüsten etkilendiğini açıkladı. Suudi Arabistan Sağlık Bakanı Yardımcısı Adel Fakieh, çocuklar ve özellikle yaşlıların hac ve umre ziyaretlerini ertelemesi çağrısında bulundu.

Çin’deki mahkum çantaya yardım mektubu sakladı
ABD’de bir kadın alışveriş yaptığı Saks’tan aldığı alışveriş çantasında Çin’deki bir mahkumun yardım mektubunu buldu.
Mektupta hapishane fabrikasında ‘köle gibi’ çalıştırıldığını söyleyen mahkum, mektubu bulan kişiden yardım istiyordu.
Mektubu bulan Stephanie Wilson durumu New York’taki insan hakları kuruluşu Laogai Araştırma Vakfı’na aktardı.Tohnain Emmanuel Njong isimli mahkum serbest bırakıldıktan sonra bir haber sitesi tarafından bulundu. Njong, günde 13 saat çalıştırıldığı hapishaneden çantalara 5 yardım mektubu sakladığını açıkladı.

You may also like

Comments

Comments are closed.