ManşetTürkiye

2. Hopa Davası’nda delil yok!

0

Hopa’da polis saldırısını ve Metin Lokumcu’nun öldürülmesini Ankara’da protesto ederken gözaltına alınan ve işkenceye uğrayan 48 kişi hakkında “polise mukavemet” suçlamasıyla açılan davanın ilk duruşması bugün (28 Mart) görüldü.

Ankara 24. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada suçlanan 48 kişi hakkında hiçbir delil ortaya konulamadı. Bunun üzerine savunma avukatları iddianamenin mahkeme tarafından kabul edilmemesi gerektiğini belirterek 48 kişi hakkında “derhal beraat” istedi.

Sendika.Org’a konuşan savunma avukatlarından Deniz Özbilgin, “sanık” sıfatıyla yargılanan üç avukata görevlerinden dolayı dava açıldığını belirterek, konuyla ilgili mahkemeye itirazda bulunduklarını ifade etti. Avukatların görev nedeniyle yargılanabilmesi için Adalet Bakanlığı’ndan izin alınması gerektiğini dile getiren Özbilgin, bu talebi mahkemeye ilettiklerini söyledi.

Davanın bugün görülen duruşmasında savunmalarını yapan 48 kişi, uğradıkları işkenceleri ve cinsel tacizleri mahkemeye anlattı.

Mahkemenin ilk duruşmasında esasa girilemedi ve dava 22 Haziran’a ertelendi. Eğer mahkeme avukatların itirazını kabul edip iddianameyi kabul etmezse dava bu tarihte düşecek. Aksi bir karar çıkması durumunda 22 Haziran’daki duruşmada esasa geçilmesi bekleniyor.

(sendika.org)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.