Avrupa'da Yeşil DalgaManşetYeşil Duyurular

18. Yeşil Diyalog Toplantısı: Yeşiller koalisyon deneyimlerini birbirine aktaracak

0

Yedi Avrupa ülkesinde koalisyon hükümetlerinde görev yapan Yeşil Partilerin deneyimlerini birbirlerine aktaracakları 18’nci Yeşil Diyalog toplantısı bu pazar günü (19 Aralık) gerçekleştirilecek.

Avrupa Yeşiller Partisi Eş Sözcüsü Evelyne Huytebroeck, Avusturya Yeşiller Partisi eski yönetim kurulu üyesi ve insan hakları sözcüsü Alev Korun, Türkiye’den Yeşiller Partisi Eş Sözcüsü Koray Doğan Urbarlı ve siyaset bilimci Seren Selvi Korkmaz‘ın katılacağı toplantıya online olarak şu adrese kayıt olarak dahil olunabilecek.

Yedi ülkede farklı kombinasyonlarla koalisyon hükümetlerinde görev yapan Yeşil Partilerin temsilcileri, toplantıda geçmişten günümüze farklı önceliklere sahip taraflarla uzlaşmak ve mümkün olduğunca ortak paydalarda buluşarak yeşil politikaları uygulamak yolunda kazandıkları deneyimleri birbirleriyle ve izleyicilerle paylaşacak.

Toplantıda “Yeşillerin koalisyon deneyimlerinden Türkiye için dersler alınabilir mi? Önümüzdeki seçim döneminde ortaya çıkacak ittifak olasılıkları konusunda Yeşiller Partisi‘nin tutumu ne olmalıdır? sorularının ve önümüzdeki dönem için ipuçlarının yanıtları da aranacak.

 

You may also like

Comments

Comments are closed.