LGBTİ+ManşetTürkiye

18. Onur Yürüyüşü çevrimiçi olarak yapıldı

0

28. İstanbul LGBTİ+ Onur Haftası kapsamında yapılan 18. Onur Yürüyüşü dün çevrimiçi ortamda gerçekleşti. Koronavirüs salgını nedeniyle evlerden yapılan yürüyüşe katılmak isteyen internet kullanıcıları, neredesinlubunya.com adlı sitede kendilerini sanal olarak İstanbul’un bir bölgesinde konumlandırdı, pankart ve sloganını hazırlayarak sanal yürüyüşe katıldı.

Öte yandan 18. Onur Yürüyüşü’nün basın açıklaması, LGBTİ+ hakları aktivistleri tarafından Beyoğlu‘nun dört bir yanında okundu.

‘Siz gideceksiniz, biz burada olacağız’

Komitenin açıklamasından öne çıkan kısımlar şu şekilde:

İstanbul Onur Yürüyüşü, bu coğrafyanın en barışçıl ve en kitlesel eylemlerinden biridir. Bizi tarihsizleştirmeye çalışan muktedirlere sesleniyoruz: Bizler varız, mücadelemiz var, tarihimiz var. (…)

…Hepimizin yaşam derdine düştüğü bir dönemde, bizleri tüm kötülüklerin sebebi gibi göstermekten bir nebze olsun hicap duymayabilirsiniz. Her geçen gün büyüttüğünüz adaletsiz düzeninize güvenebilir, iktidarınızı korumak için bu zamana kadar yaptıklarınızı ve daha da fazlasını yapabilirsiniz. Ancak sonucu değiştiremezsiniz. Siz gideceksiniz, biz burada ve birlikte olmaya devam edeceğiz. (…)

Baskı ve ayrımcılık kimden gelirse gelsin reddedeceğiz. Bizi eşitleri olarak görmeyenlerle de eşitliği lütuf gibi sunanlarla da mücadele edeceğiz. İsteseniz de istemeseniz de eşitleneceğiz.

28. Onur Haftamız ve 18. Onur Yürüyüşümüz hepimize kutlu ve mutlu olsun!

More in LGBTİ+

You may also like

Comments

Comments are closed.