Koronavirüs SalgınıManşetTürkiye

18 günlük tam kapanmada alkol satışı olacak mı?

0

Koronavirüs önlemleri kapsamında daha önce uygulanan hafta sonu sokağa çıkma yasakları sırasında marketlerin ve tekellerin alkol satışına da kapatılması nedeniyle yeni açıklanan 18 günlük tam kapanmada alkol satışının nasıl olacağı merak ediliyordu.

Tekel Bayileri Platformu Başkanı Özgür Aybaş, tekel bayilerinin de kapanma süresi boyunca 10.00-17.00 arasında açık olacağını, yasak kapsamında olmadığını duyurdu.

Marketlerde durum ne?

Tam kapanma 29 Nisan 2021 Perşembe akşamı saat 19.00’dan itibaren, 17 Mayıs 2021 Pazartesi sabah 05.00’e kadar sürecek. Genelgede tekel bayilerine ve alkol satışına ilişkin özel bir madde bulunmazken, marketlere ilişkin şu ifadeler yer aldı:

Sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu günlerde bakkal, market, manav, kasap, kuruyemişçi ve tatlıcılar 10.00-17.00 saatleri arasında faaliyet gösterebilecek, vatandaşlarımız zorunlu ihtiyaçlarının karşılanması ile sınırlı olmak ve araç kullanmamak şartıyla (engelli vatandaşlarımız hariç) ikametlerine en yakın bakkal, market, manav, kasap, kuruyemişçi ve tatlıcılara gidip gelebilecektir. Aynı saatler arasında bakkal, market, manav, kasap, kuruyemişçi, tatlıcılar ve online sipariş firmaları evlere/adrese servis şeklinde de satış yapabileceklerdir. Yukarıda belirtilen uygulama zincir ve süper marketler için haftanın altı günü geçerli olacak, zincir marketler pazar günleri kapalı kalacaktır.”

 

You may also like

Comments

Comments are closed.