Uncategorized

18 Ağustos – 24 Ağustos

0

Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı Resmi Gazete’de yayınlanmadı

Türkiye Cumhuriyeti’nin 12. Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan için resmî karar aradan bir hafta geçmesine rağmen Resmî Gazete’de yayımlanmadı. Kararın Resmî Gazete’de yayımlanmasının ardından Erdoğan’ın başbakanlığının düşeceği yorumları yapılıyor; ancak Bianet’ten Ekin Karaca’nın haberine göre Erdoğan’ın vekilliğinin düşmesi ve partisiyle ilişiğinin kesilmesi noktasında cumhurbaşkanı seçilmesinin Resmi Gazete’de yayınlanmasına gerek yok. Zaten yine 101. maddede Resmi Gazete’de yayınlanmasından bahsedilmiyor; ‘cumhurbaşkanı seçilince vekilliği düşer’ diyor.

Ahmet Davutoğlu AKP Genel Başkan ve Başbakan adayı

12. Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan AKP Genel Başkanı ve Başbakan adayı olarak Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nu açıkladı.

Passolig boykotu devam ediyor

Bianet’ten Elif Akgül’ün haberine göre Ligin başlamasına bir hafta kala sadece 200bin Passolig satıldı. Passolig Kartı kullanılan Süper Lig ve PTT 1. Lig’in toplam stat kapasitesi 694 bin 385. Passolig satışı ise bu rakamın yüzde 28’i.

KCK Eşbaşkanı Bayık’ın marjinal sözü tartışma yarattı

Gazeteci Ruşen Çakır’a söyleşi veren KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Cemil Bayık’ın “HDP’nin bazı marjinal yaklaşımlardan kendisini kurtarması gerekiyor” ifadesi tartışmalara neden oldu.

Siirt’te baraj kapakları açıldı, 5 kişi öldü

24 Ağustos Pazar akşamı 18.00 sularında Siirt’te Botan Çayı’na Limak Grubu’nun yaptığı Alkumru Baraj Gölü’nde, saat 18.00 sıralarında kapakların açılması sonucu taşkın oldu. Baraj çevresinde piknik yapan ve balık tutan aileler sele kapıldı. 5 kişi hayatını kaybetti, bir kişi kayboldu. Siirt Barosu ihmal olduğu gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu. (ÖK)

You may also like

Comments

Comments are closed.