Uncategorized

15 Nisan 2014

0

Cumhurbaşkanlığı seçimi takvimi Resmi Gazete’de yayınlandı

Cumhurbaşkanının seçim tarihi, Yüksek Seçim Kurulu tarafından ilk oylama 10 Ağustos 2014, seçimin ikinci oylamaya kalması durumunda ise ikinci oylama 24 Ağustos 2014 olarak belirlendi. Yurtdışında yaşayan vatandaşlarımın bulundukları ülkede oy kullanma tarihleri ise ilk oylama 31 Temmuz-3 Ağustos 2014, seçimin ikinci oylamaya kalması durumunda ise ikinci oylama 17-20 Ağustos 2014 tarihleri olarak belirlenmiştir.

Türkiye’nin askeri harcamaları senede 19.1 milyar dolar

İsveç Stockholm Uluslararası Barış Araştırmaları Enstitüsü (SIPRI) raporuna göre, Türkiye’nin askeri harcamalarında da artış görüldü. 2012’de 16’ncı sıradaki Türkiye, 19.1 milyar dolar harcamayla 14’üncü basamağa yükseldi.

Abdullah Cömert’in katil sanığı polise 20’yıldan başlayan ağır hapis istemi, amirlerine takipsizlik

Hatay’daki Gezi protestoları sırasında polis saldırısı sonucu hayatını kaybeden Abdullah Cömert’in katil sanığı bir polis hakkında dava açıldı. Olay sırasında Akrep’ten gaz fişeği atmakla görevli, çevik kuvvet polisi A.K. hakkında olası kastla adam öldürme iddiasıyla 20 yıldan 25 yıla kadar ağır hapis istemiyle dava açıldı, iddianame kabul edildi.

Adli Tıp raporunda fişeğin ateşlendiği ve maktulün vurulduğu mesafe ve fişeğin özellikleri değerlendirildiğinde gaz fişeğinin kalabalığa doğru ateşlendiğini ve bu nedenle kast ile ölüm olduğu tespit edilmişti.

Vali Mutlu “1 Mayıs’ta Yenikapı’ndan başka yer söz konusu değil”

DİSK, KESK, TMMOB ve Türk Tabipleri Birliği (TTB) temsilcileri, 1 Mayıs’ı Taksim’de kutlamak için İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ile 2 saati aşkın süren görüşme yaptı. Komite adına konuşan DİSK Genel Başkanı Kani Beko, “1 Mayıs’ı barışçıl şekilde ve hiç kimsenin burnu kanamadan Taksim’de kutlamak istiyoruz” dedi. İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ise, “Şu anda Yenikapı dışında herhangi bir alternatif söz konusu değildir” dedi.

Manisa’da Kutlu Doğum Haftası’nda kız semazenlere yer verilmedi

Manisa’da Kutlu Doğum Haftası kapsamında Atatürk Spor Salonu’nda yapılan sema gösterisinde yaşları 7 ile 13 arasındaki 15 kız semazen yer almadı. Manisa Müftüsü Sinan Cihan, “Geçen yıl bazı kesimlerin tepkisi oldu. Bir sevap işleyelim derken, tepkilere neden olmak istemedik” dedi.

You may also like

Comments

Comments are closed.