Akbelen DirenişiDoğa MücadelesiKadınManşetTarım-GıdaVideo

[15 Ekim Dünya Kadın Çiftçiler Günü] Akbelenli çiftçi kadınlardan mesaj: Kara kömürün tehdit ettiği topraklarımız için direneceğiz

0

Her yıl 16 Ekim Gıda Gününden bir gün önce 15 Ekim Dünya Kadın Çiftçiler Günü olarak kutlanıyor.

Dünya Kadın Çiftçiler Günü, çifti kadınların toplumdaki sosyal statüsünün yükseltilmesi ve hükümet ile kamuoyunun kadın çiftçilerin sorunları ve toplumdaki rolleri konusunda hassasiyetlerinin artırılmasını amaçlıyor. Ayrıca bu günde kadın çiftçilerin faaliyetlerinin görünür kılınması ve tüm dünyada bu günde ortak bir ruh oluşturarak farkındalık uyandırılması hedefleniyor.

‘Topraklarımız için direnmekten geri durmayız’

Muğla’nın Milas ilçesinde bulunan ve Limak Holding ve IC İÇTAŞ ortaklığındaki YK Enerji‘ye ait kömür madeni sahasının genişletilmesi için yok edilmek istenen Akbelen Ormanı’na sahip çıkan kadınlar, Dünya Kadın Çiftçiler Günü’nde topraklarına, emeklerine ve üretttiklerine sahip çıkmak için mücadelelerine devam etme sözü verdi.

İkizköy, Karacahisar ve Çamköylü kadınlar, sosyal medya platformu Instagram’da yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

Bugün #DünyaKadınÇiftçilerGünü.

Bizler Akbelen’de, İkizköy’de, komşu köyümüz Karacahisar ve Çamköy’de üreten, yetiştiren, büyüten kadınlar olarak topraklarımız için 4 senedir mücadele ediyoruz. Varımızı yoğumuzu, tüm emeğimizi bu haklı mücadeleye verdik. Çünkü bu topraklar biziz, biz bu topraklarla var oluyoruz! Kara kömürün tehdit ettiği köylerimiz, topraklarımız için direnmekten geri durmayız. Sonuna kadar toprağımıza, emeğimize, ürettiklerimize sahip çıkacağız. Hiçbir baskı bizi bu haklı davadan döndüremez!”

X platformu üzerinde yapılan paylaşımda ise Akbelen Ormanına sahip çıkan çiftçi kadınlar şunları kaydetti:

“Biz ekmeğini topraktan çıkaran kadınlar olarak biliyoruz ki #AkbelenİçinAdalet demek hepimiz için adalet demek. Yıllardır yaşadığımız bu topraklarda üretebilmek, özümüzden kopmadan yaşayabilmek, var olabilmek için #AkbelendenVazgeçmiyoruz #DünyaKadınÇiftçilerGünü‘müz kutlu olsun!”

You may also like

Comments

Comments are closed.