İstanbul SözleşmesiKadınManşetSeçim GünlüğüTürkiye

[Seçim Günlüğü] ‘Tayyip Bey panikte, kaybetme ihtimali arttığı için her yola başvuruyor’

0

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Cumhur İttifakı’nın Yeniden Refah Partisi (YRP) ve Hür Dava Partisi (HÜDAPAR) ile genişletilmesine yönelik girişimlerini değerlendirerek “Tayyip [Recep Tayyip Erdoğan] Bey’i şu an birazcık panik içinde görüyorum. Kaybetme ihtimalinin arttığını görüyorum. Onun için de her yola başvurmaya ihtiyaç duyuyor” ifadelerini kullandı.

Gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan Karamollaoğlu Yeniden Refah Partisi’nin Cumhur İttifakı’na katılmasının Millet İttifakı için olumlu yönde etkisi olacağı görüşünü aktararak şunları ekledi:

“Benim kanaatim şu; Tayyip Bey elbette Meclis’teki çoğunluğu da dikkate alacak ama esas itibariyle Cumhurbaşkanlığı seçimi. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde bu partilerden azar azar da olsa oy devşirebilirse bu kendi avantajına. HÜDAPAR için ortaya konan rakamlar belli. Buna demek ki ihtiyaç duyuyor. Onun için ben Tayyip Bey’in yaklaşımı, nerede küçük de olsa bir oy potansiyeli görüyorsa onu almak, 50 bin, 100 bin, 25 bin… Onu kazanabilmek için bir hamle yapmayı gerekli görüyor.”

‣ Yeniden Refah Partisi Cumhur İttifakı’na katıldı

‘Daha fazlasını kaybetme ihtimali olabilir’

HÜDA PAR’ın ittifaka dahil olmasının Kürt seçmeni üzerindeki olası etkilerini değerlendiren SP lideri, “Yani Tayyip Bey orada somut bir tabanın oyunu almak istiyor. HÜDA PAR’a bugüne kadar oy vermiş olanlar bu seçimde Tayyip Bey’e oy verebilirler ama Kürt seçmen oraya oy verenlerin çok çok fevkinde bir seçmen adet olarak. Yani belli miktarda insanı buradan kazanacağız derken daha fazlasını kaybetme ihtimali de olabilir” dedi.

Temel Karamollaoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

Neticede Tayyip Bey’i şu an biraz panik içinde görüyorum. Kaybetme ihtimalinin arttığını görüyorum. Onun için de her yola başvurmaya ihtiyaç duyuyor, her çareyi arıyor. Bundan dolayı da insan çok rahatlıkla hata yapar. Hata da buradan kaynaklanıyor. Yani benim şu oyu alırken neyi kaybederim düşüncesi orada yürümüyor anladığım kadarıyla.

‣ 6284 pazarlığı: Bakan Yanık’tan ‘Tartışmaya açılması dahi kabul edilemez’ yanıtı

‘Kadına şiddete gerekirse idam cezası verilmeli’

6284 sayılı kadına şiddetin önlenmesi yasasıyla ilgili tartışmalara değinen SP Genel Başkanı, “İstanbul Sözleşmesi meselesi ile ilgili olarak her fırsatta dile getiriyoruz. Kadına şiddetin önlenmesi devlet için bir vecibe. Bunu mutlaka sağlamak icap eder” diye konuştu:

“Ama bugüne kadar alınan tedbirler bunu sağlamadı. Gerekirse daha yaptırım gücü fazla olacak tedbirlerin alınmasına ihtiyaç var. Ben misal olarak söylüyorum. Bir insan çıkacak, kendi çocuklarını, eşini hiç acımadan hunharca katletti. Gerekirse böyle durumlarda idam cezası bile getirilebilmeli.”

Karamollaoğlu’ndan ayrımcı aile tanımı

Öte yandan Yeniden Refah Partisi tarafından pazarlık unsuru haline getirilen 6284 sayılı kanunda değiştirilmesi gereken noktalar olacağını ifade eden Karamollaoğlu, savunduğu İstanbul Sözleşmesi’ne ters düşen yorumlarda bulundu.

İnsan haklarına aykırı söylemlerde bulunan ve LGBTİ+‘ları ötekileştirici, ayrımcı yorumlarda bulunan SP lideri, şunları kaydetti:

“Aile toplumun temelidir. Aile de bir erkek, bir kadın ve çocuklardan meydana gelir. İki kadın, iki erkek aile mevhumunun karşılığı değildir. Adına ne derseniz deyin bunu aile diye kabul etmem… Yani tek ebeveynli aileler. Annesi var, babası yok. Bu konuda toplumda hem ahlakın, ahlakla birlikte ailenin korunmasının elzem olduğunu düşünüyorum.”

‣ HÜDA PAR’ın parti programından: Karma eğitimden vazgeçilmeli, kadının önceliği evi olmalı

Karamollaoğlu, partisinin seçilebilir yerlerden kadın adayları olacağına işaret ederek “Bir defa önce seçilmemiz lazım. Genel İdare Kurulu‘nda yüzde 10-15 kadın yoğunluğu var, fazla değil ama bu sefer bizim mutlaka seçilebilecek yerlerden kadın adaylarımız olacak” diye konuştu.

You may also like

Comments

Comments are closed.