ManşetSeçim GünlüğüTürkiye

[Seçim Günlüğü] EMEP, seçime Yeşil Sol Parti listelerinden girecek

0

Emek Partisi (EMEP) 14 Mayıs’ta yapılacak cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerine Yeşil Sol Parti listelerinden, kendi adaylarıyla gireceğini duyurdu.

EMEP’in açıklaması şöyle:

“Türkiye tarihinin en kritik seçimlerinden birisinin gerçekleşeceği günlerden geçiyoruz.

Tek adam yönetiminin yenilmesi ve sömürülen-ezilen halk kitlelerinin mücadelesinin ilerletilmesi partimizin güncel ve acil hedefidir. Bunun için Emek ve Özgürlük İttifakı ile birlikte yürüttüğümüz ortak mücadele çalışmalarını güçlendirmek önceliğimiz olmaya devam ediyor.

Bu anlayış ve tutumla, EMEP olarak 14 Mayıs 2023’te gerçekleşecek olan seçimlere Emek ve Özgürlük İttifakı’nın bir parçası olarak katılmak için hazırlık çalışmalarımızı sürdürüyoruz.”

Somut koşullar ve halkın taleplerini göz önünde bulundurarak…

Emek ve Özgürlük ittifakının seçimlerden  güçlü bir şekilde çıkması için seçim yeterliliği olan partilerin alan boşaltma yöntemi ve çok parti-tek liste formülüyle seçimlere girmesinin önemli olacağını bugüne kadar her vesileyle vurguladıklarını belirten parti yönetimi, buna karşın ittifak bileşenleri ve “dost güçlerle” yaptıkları görüşmelerde uzlaşamadıklarını kaydetti:

“Gelinen noktada partimiz; somut politik koşulları ve halkımızın kendi talepleri için sürdürdüğü mücadelenin ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak:

1- Emek ve Özgürlük İttifakı’nın geleceği, gelişmesi ve güçlenmesi,
2- İşçi sınıfı başta olmak üzere emekten, barıştan ve demokrasiden yana güçlerin parlamentoda temsil edilmesi için,

Yeşil Sol Parti listelerinden, kendi adaylarıyla seçimlere katılmaya karar vermiştir.”

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.