ManşetSeçim GünlüğüTürkiye

[Seçim Günlüğü] Cumhurbaşkanlığı adaylığından çekilmeyen İnce’den Kılıçdaroğlu’na: Hoş geldiniz, güle güle

0

Millet İttifakı‘nın Cumhurbaşkanı adayı ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Memleket Partisi Genel Başkanı ve 100 bin imza toplayarak Cumhurbaşkanı adayı olmaya hak kazanan Muharrem İnce ile bir araya geldi.

Yaklaşık bir saat süren görüşmenin ardından Kılıçdaroğlu ve İnce basın açıklaması yaptı. Görüşmeyi kabul ettiği için İnce’ye teşekkür eden Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

“Doğal olarak deprem bölgesi olmak üzere pek çok sorunu görüştük. Yaşanan sorunlarla ilgili çözümleri de ifade ettik.”

CHP lideri, deprem bölgesinde yaşanan sorunları gidermek ve deprem bölgesinden ayrılan kişilerin tekrar bölgeye dönmelerini sağlamak için bir kanun teklifi üzerinde görüşüldüğünü ifade ederek ilerleyen günlerde bu teklifin meclise sunulacağını açıkladı.

Kılıçdaroğlu, “Halil İbrahim sofrasını büyütmeye çalışıyoruz. Sorunları masaya yatırmak, çözümler üretmek benim ve Sayın İnce’nin görevi” diye ekledi.

‘Hoş geldiniz, güle güle’

Memleket Partisi lideri İnce, adaylıktan çekilmeyeceğine işaret ederek “Siyasette ittifaklar olmalıdır fakat bu ittifaklar menfaat ittifakları olmamalıdır, ilke ittifakları olmalıdır. Bir, Atatürk’ü tartıştırmayız; iki, teröre karşı mesafeliyiz” dedi.

Son günlerde kadın haklarına yönelik çağ dışı söylemlerde bulunan Hür Deva Partisi ve Cumhur İttifakı‘na katılmak için 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun‘u pazarlık unsuru yapan Yeniden Refah Partisi‘nin kadın haklarına yönelik tutumu karşısında değerlendirmede bulunan İnce, “Kadın hakları konusunda çok kararlıyız, asla geri adım atmayız” ifadelerini kullandı.

‘İnandığımız bir şey var: Bu Erdoğan gitmelidir’

Mültecilerin ve sığınmacıların Türkiye‘den gönderilmesi konusunda çok kararlı olduğunu ifade eden Memleket Partisi lideri, şunları dile getirdi:

“İnandığımız bir şey var: Bu Erdoğan gitmelidir. Bu Erdoğan yorgundur. Erdoğan, ortak aklı temsil etmemektedir. Erdoğan kibirlidir. Akla inanmamaktadır, bilime inanmamaktadır, hukuka inanmamaktadır. Beş dakika dahi bu memleketi yönetmemelidir. Bu konuda da her türlü görüşümüzü açık, net bir şekilde ifade ediyoruz.”

İnce, konuşmasının ardından Kılıçdaroğlu’na teşekkür ederek, “Ayağınıza sağlık, hoş geldiniz, güle güle” ifadelerini kullandı.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.