Uncategorized

12 Şubat 2014

0

Erdoğan ‘telefonla medya patronuna talimatı’ kabul etti 

Erdoğan, Fas’tan telefon ederek MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Habertürk TV’nin ekranından alt yazı olarak geçirilen sözlerine müdahale ettiğini kabul etti. Erdoğan, “Evet, Fas’tan aradım. Bizimle ilgili hakaretleri söyledim, kendileri de gereğini yaptılar. Öğretmek durumundayız” dedi.Sabah-ATV’nin satışına ilişkin soruya ise ‘Ne havuzu ya’ diye tepki gösterdi. Erdoğan, kendisine soruyu soran Zaman Gazete muhabirini ise “Bunu önce patronlarına sor”, “Bunları patronlarına söyleyecek irade zaten sende yok” gibi ifadelerle baskı altına aldı.

“3. Havalimanı’yla ilgili her türlü faaliyet artık suçtur”

Üçüncü Havalimanıyla ilgili idare mahkemesinin verdiği yürütmeyi durdurma kararına rağmen Devlet Hava Meydanları işletmesinin “proje devam edecek” açıklaması tepkilere neden oldu. Davanın avukatı Alptekin Ocak, herkesin yargı kararına uymakla yükümlü olduğunu ifade eden Ocak, bölgede yapılacak her türlü faaliyetin artık suç haline geldiğini söyledi. TMMOB Çevre Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Baran Bozoğlu ise “Mahkemelerin bilirkişi raporunu beklemeden ÇED olumlu kararını durdurmaları, çevre katliamı ile ilgili iddialarımızı desteklemektedir” diye konuştu.

Yolsuzluk soruşturması şüphelilerinin yurtdışı yasağı kaldırıldı

17 Aralık rüşvet, yolsuzluk ve karapara aklama soruşturmasının TOKİ ayağında aralarında Çevre ve Şehircilik eski Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın oğlu Abdullah Oğuz Bayraktar ve işadamı Ali Ağaoğlu’nun da yer aldığı 23 şüpheli hakkında uygulanan yurtdışı çıkış yasağı ve en yakın emniyete haftada 1 gün imza verilmesi uygulaması kaldırıldı.

‘Terbiye için tokat’, hakmış

Tartıştığı kızlarına tokat attığı gerekçesiyle hakkında 3 yıla kadar hapis istemiyle dava açılan anne beraat etti. Anadolu Adalet Sarayı 30. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada, mahkeme beraat kararını, annenin “çocuğuna karşı terbiye hakkını” kullandığı gerekçesiyle verdi.

Sabancı sukastının faili Yunanistan’da yakalandı

Sabancı suikastinin tetikiçisi olarak bilinen İsmail Akkol Yunanistan’da yakalandığı öne sürüldü. Yunan Anti Terör Timi’nin Atina’da önceki gün bir apartmana düzenledikleri baskında dört DHKP-C’linin ele geçirildiği, bublardan birinin Akkol; diğerinin de örgütün lideri sayılan Hüseyin Fevzi Tekin olduğu söyleniyor.

Mersin’deki Gezi eylemleri davası 51 kişi serbest

Gezi Eylemleri kapsamında Mersin’den 54 kişiye açılan davada 51 kişiye beraat, 3 kişiye 6 ay hapis cezası çıktı.  54 kişi  “2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’na muhalefet etmek” iddiasıyla suçlanıyordu.Mahkeme, hapis cezalarının 5 yıl süreyle ertelenmesine de karar verdi.

Kadir Topbaş iş yoğunluğundan yargılanamıyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne 500 otobüs alımında görevin kötüye kullanılmasıyla ilgili açılan davanın üçüncü duruşmasına Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın yanı sıra diğer 13 tutuksuz sanık katılmadı. Kadir Topbaş’ın gelememe gerekçesi  iş yoğunluğu olarak gösterildi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın da aralarında bulunduğu 14 sanık, 2005’te İETT’ye otobüs alımına ilişkin ihalenin kanuna aykırı ve usulsuz olarak yapıldığı iddiasıyla “görevi kötüye kullanma” suçundan yargılanıyor.

 

 

You may also like

Comments

Comments are closed.