Uncategorized

12 Mayıs 2014

0

Ali İsmail davasının 2. duruşması başlıyor
Eskişehir’de Gezi Parkı protestoları sırasında dövülerek öldürülen Ali İsmail Korkmaz’ın davasının 2. duruşması bugün gerçekleşiyor.Kayseri’de devam eden duruşmada 4’ü polis 8 sanığın yargılanıyor. Duruşmada gün içerisinde, Ali İsmail Korkmaz’la aynı sokağa giren Doğukan Bilir adlı genci döven polis Selçuk Bal ile sivil Serkan Kavak’ın tanık olarak ifade vermesi bekleniyor. Yapılan yoklamaların ardından saat 10.15 itibariyle celse başlıyor.

AİHM de Kıbrıs için karar günü
Kıbrıs Türkiye’nin Kıbrıs’ı işgali davasının tazminatla ilgili bölümü bugün AİHM’de görülecek. Kıbrıs Rum Yönetimi’nin Türkiye’ye karşı 1994 yılında açtığı devletlerarası davada Rum Yönetimi, Türkiye’nin 1974’te Kuzey Kıbrıs’a gerçekleştirdiği askeri harekât sonrası kaybolan Kıbrıslı Rumlar, yerlerinden edilmiş kişilerin ikametgâh, mülkiyet ve seçim yapabilme hakları, Kuzey Kıbrıs’taki Rumların yaşam koşulları ve Kuzey Kıbrıs’ta yaşayan Kıbrıslı Türkler ve Çingenelerin durumlarını gerekçe göstererek tazminat istiyordu.

Yeni yargı pakaeti konuşulacak
Meclis’in bu haftaki gündemini Adalet Bakanlığı’nın hazırladığı yeni yargı paketi oluşturacak. Hükümetin bu hafta Meclis’e sunacağı ve kısa sürede yasalaştıracağı tasarı, kadın ve çocuğa şiddet, cinsel istismar, hırsızlık ve uyuşturucu suçlarına ciddi oranda ceza artırımı getiriyor.Yaklaşık 100 maddelik yeni yargı paketinde, hasta tutukluların elektronik kelepçeyle korunması, hırsızlığa yönelik caydırıcı yeni cezaların da yer alması öngörülüyor.

Vatandaş köprüde yürüyor
Çağlayan’da meydana gelen bir kaza nedeniyle Boğaziçi köprüsü’nün Anadolu yakasından Avrupa yakasına geçişinde trafik kilitlendi.Sabah erken saatlerde işlerine gitmek için yola çıkan vatandaşlar trafik durunca çareyi araçlarından inip Boğaziçi köprüsü üzerinde yürümekte buldu.

You may also like

Comments

Comments are closed.