12 Eylül darbecilerinin yargılanmasına ‘hayır’

AKP 12 Eylül darbecilerinin yargılanmasına ‘hayır’ dedi. Meclis’te BDP Milletvekili Hasip Kaplan’ın darbe yapanların yargılanmasına ilişkin kanun teklifinin gündeme alınması oylaması MHP ve AKPli vekillerin oylarıyla reddedildi.

BDP Milletvekili Hasip Kaplan, AK Parti’nin referandum oylamasında 12 Eylül darbecilerine yargı yolunu açan 35 madde ile ilgili yürüttüğü kampanyayı hatırlattı ve “Kağıttan kaplanlar var mı yok mu bu oylama ile ortaya çıkacak” dedi.

BDP’li Sırrı Sakık da Süheyl Batum’un açıklamalarını anımsattı ve “CHP’de hala ordunun darbe yapmasından medet umanlar var” yorumunu yaptı.

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce ise CHP’nin darbelerden çok çekmiş bir parti olduğunu söyledi, “CHP’nin darbeci olarak anılması haksızlık, vicdansızlık, tarih bilmezliktir” dedi.

Tartışmaların ardından teklifin gündeme alınıp alınmaması oylamasına geçildi. BDP ve CHP’nin oylarına rağmen teklifin gündeme alınması reddedildi.

BDP milletvekilleri AKP’nin teklifin gündeme alınmasına ‘hayır’ oyu vermesini alkışlayarak protesto etti. (Cnnturk)

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Çevre aktivistlerinin gözü Busan’da: Dünya izliyor, plastikten vazgeçin

Busan'da ikinci gününe giren Küresel Plastik Anlaşması görüşmelerinde çevre örgütleri ve sivil toplumun plastikten uzaklaşmayı hedefleyen bir anlaşma için baskısı artıyor.

Güneş enerjisi, Türkiye’nin elektrik talebindeki artışın üçte ikisini karşıladı

Ember'in analizine göre, en yüksek talebin olduğu dönemde güneş enerjisi talep artışının üçte ikisini karşılıyor. Temmuz 2024'de 10 milyondan fazla kişiye elektrik güneşten sağlandı.

Hollanda genetik mutasyonla üretilen kedilerin sahiplenilmesini yasaklıyor

Scottish Fold ve Sphynx kedilerin yarışmalara, gösterilerine katılmaları ve reklamlar ve sosyal medyada sergilenmesi de yasaklanacak.

Gazeteci, yazar ve hak savunucularına gözaltı dalgası

Bu sabah çok sayıda ilde yapılan operasyonlarda 13 gazeteci de gözaltına alındı. Dosyalara gizlilik kararı verildiği için gerekçe bilinmiyor.

KIYIDA’dan kıyıların kiralanmasına karşı mücadele çağrısı

Kıyıda Hareketleri Ağı, siyasi partiler ve demokratik kitle örgütleri temsilcileri, kıyıların özel şirketlerce işgaline karşı Anayasa hatırlatması: Kıyılar hepimizin, kiralayamazsınız!

EN ÇOK OKUNANLAR