Uncategorized

3 Mart 2014

0

6 ayın en yüksek enflasyonu

Şubat’ta enflasyon aylık yüzde 0,43 yükseldi. Yıllık enflasyon ise yüzde 7,89 ile altı ayın zirvesine ulaştıTüketici Fiyat Endeksi (TÜFE), şubatta yüzde 0,43, Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) yüzde 1,38 arttı. Yıllık enflasyon ise tüketici fiyatlarında yüzde 7,89, yurt içi üretici fiyatlarında yüzde 12,40 olarak gerçekleşti.

Bakan çocukları ve Zarrab’ın tahliyesi meclis gündeminde

CHP, 17 Aralık soruşturması kapsamında cezaevinde bulunan eski bakan çocukları Barış Güler, Salih Kaan Çağlayan ve işadamı Reza Zarrab’ın tahliyesini Meclis’e taşıdı. Nöbetçi Hakim İslam Çiçek’in Adalet Akademisi Başkanı ile 27 ve 28 Şubat’ta birer telefon görüşmesi yapıp yapmadığını; tahliye talimatını Akademi Başkanı’nın verip vermediğini; tahliyelerin neden asıl hakim izindeyken yapıldığını sordu.

Mersin’de sel

Mersin’de etkili olan sağanak yağış yaşamı felç etti. Gece başlayan ve etkisini sabah saatlerinde arttıran yağış nedeniyle kentin bazı mahallerinde sele dönüştü. Kentin kenar semtlerindeki tek katlı ev ve işyerlerini su basarken trafik akışı da durma noktasına geldi.

Ethem Sarısülük’ün babasına 12 yıl hapis istemi

Ethem Sarısülük’ün babası Muzaffer Sarısülük, oğlunun ölümünden sonra Çorum’un Sungurlu ilçesinde tepki için bir trafonun altında ateş yakıp diş polikliniğinin kapısına “Maddi Tıp şeytandır” diye yazınca hakkında ‘kamu malına zarar vermek’ iddiasıyla ve 12 yıla kadar hapis cezası istemiyle iki dava açıldı. Ethem Sarısülük’ü öldüren polis memuru hakkında ise yalnızca 5 yıla kadar hapis istenmişti.

(Yeşil Gazete)

You may also like

Comments

Comments are closed.