Kültür-SanatLGBTİ+Manşet

10. Pembe Hayat KuirFest İstanbul’a geldi

0

Bu sene onuncusu düzenlenen festival, Ankara‘nın ardından bugün itibariyle 3 Ekim’e kadar İstanbul’daki izleyicilerle buluşacak.

Festival, bugün Institut-français’de başlıyor. Festival programında KuirFest Pavyon ve queerwaves işbirliğiyle Okşa partisi de yer alıyor.

‘Gökkuşağının Altında’

Her yıl kurmaca uzun metrajların programlandığı Gökkuşağının Altında seçkisi, bu yıl göçmenlik, çok aşklılık ve komünite güçlendirici tematik alanlara odaklanacak. ABD, Fransa ve Almanya’dan yapımların ağırlandığı seçkide Dilberim, Güzelim (Ma Belle, My Beauty, 2021), Ölüm ve Bowling (Death and Bowling, 2021) ve Alınmaca Yok (No Hard Feelings, 2020) filmleri yer alacak.

Yarın, Institut français’te yönetmen katılımlı KT Film Yapımcılığı LTD. ŞTİ. oturumu da gerçekleşecek.

Kuir Belgeseller

Kuir Belgeseller dünyanın dört bir yanındaki hareketleri ve hareketlerin güçlenme pratiklerine dair belgeselleri kadraja alan filmleri bir araya getirecek. Seçkide, Cinsiyet Jenerasyonları (Genderation, 2021), Şöyle Böyle Çizgiler (No Straight Lines, 2021) ve Anne Evi Gibi (Your Mother’s Comfort, 2020) filmler yer alıyor.

Festival, bu yıl Kuir Diziler seçkisinde Rikke Kolding’in yönettiği 8 bölümlük Danimarka yapımı Minço Ağrısı‘nı (Ondt i Røven, 2019) ağırlayacak. Dizinin 2 Ekim Cumartesi günkü gösteriminin ardından Institut français’te Saadat Munir’in katılımıyla bir söyleşi de gerçekleştirilecek.

kÜLT ve Ğ bölümü

Bu yıl kÜLT seçkisinde Dünya kuir sinemasının öncü isimlerinden Monika Treut’un Cinsiyet Kimlikleri (Gendernauts: A Journey Through Shifting Identities, 1999), festivalin onuncu yılına özel izleyiciyle yeniden buluşacak. Film, 7. Pembe Hayat KuirFest’te de gösterilmişti.

Filmin yönetmeni Monika Treut, 2 Ekim cumartesi günü Feminist Mekan’da düzenlenecek söyleşi ile sevenleriyle bir araya gelecek.

Türkiye’den çıkan kuir yapımların yer aldığı Ğ seçkisinde bu yıl Hayalimdeki Sahneler (Scenes I Imagine, 2020) ve Patrida (Patrida, 2021) yer alacak.

Hayalimdeki Sahneler filminin 3 Ekim İstanbul’daki gösteriminin ardından yönetmen katılımlı söyleşisi de gerçekleşecek.

Festival etkinlikleri

Festival kapsamında İstanbul’da yapılacak etkinlikler ve atölye çalışmaları şöyle:

  • Oturum: KT Film Yapımcılığı LTD. ŞTİ (1 Ekim Cuma, Institut français)
  • Söyleşi: Eleştirel erkeklik: Trans maskülen deneyimler (2 Ekim Cumartesi, Institut français)
  • Söyleşi: Cinsiyet Jenerasyonları (1 Ekim Cuma, Institut français)
  • Sunum: Minço Ağrısı üzerine (2 Ekim Cumartesi, Institut français)
  • Söyleşi: Cinsiyet Kimlikleri (2 Ekim Cumartesi, Feminist Mekan)
  • Söyleşi: Patrida /Film ekibi ile söyleşi (2 Ekim Cumartesi, Institut français)
  • Söyleşi : Hayalimdeki Sahneler /Film ekibi ile söyleşi (3 Ekim Pazar, Institut français)
  • Atölye: Vogue! (3 Ekim Pazar, The Circle)
  • Atölye: K’nın sesi / Kadınların & Kuirlerin Sesinden Podcast Üretimi (2 Ekim Cumartesi, Kıraathane İstanbul Edebiyat Evi)

Festival hakkındaki daha detaylı bilgilere buradan ulaşabilirsiniz.

You may also like

Comments

Comments are closed.