Kültür-SanatLGBTİ+Manşet

12. Pembe Hayat KuirFest, başladığı yere dönüyor: 23 Şubat’ta Ankara’da

0
Kuirfest
Fotoğraf: Isi Parente / Unsplash

Pembe Hayat KuirFest, yepyeni film seçkisi, program ve etkinlikleriyle, Kış Pride’ı olarak anıldığı eski tarihlerine geri dönerek, 12’nci kez seyircileriyle buluşmaya hazırlanıyor. Bu yılın teması, “Ankara’ya dönüş!”

Bu yılki programda, 29 ülkeden 53 kısa ve uzun film, beş özel etkinlik, Kuir Pavyon ve sürpriz konuklar yer alacak.

#DöndümBak etiketiyle yola çıkan 12. KuirFest’in açılışı, doğaçlama varyete performansıyla tanınan Kahpe Feleknaz‘ın performansıyla yapılacak. Ritmler ise Şokopop‘a teslim edildi. Açılış programının devamında Stiletto filmiyle bilinen Can Merdan Doğan’ın son filmi En Uzun Gece‘nin gösterimi ve ardından Doğan ve oyunculardan Ceren Taşçı ile söyleşi gerçekleşecek.

Festivalde  Zeliş Deniz Kuir Sinema Ödülü de beşinci sahibini bulacak. 

Kuirfest

Programdan ön çıkanlar şöyle:

  • Kuir Sinemanın Bugünü ve Geleceği: (25 Şubat 2024 / 17:30 / Makina Mühendisleri Odası Eğitim ve Kültür Merkezi, Ankara)

Pelin Anılan’ın moderatörlüğünde ilerleyecek olan söyleşiye, Çilingir Sofrası filminin yönetmeni Ali Kemal Güven, Stiletto ve En Uzun Gece filmlerinin yönetmeni Can Merdan Doğan, sinema eleştirmeni Zeynep Ocak ve feminist kuir sinemacı, festivalci ve programcı Gizem Bayıksel katılacak.

  • Huysuz ve Tatlı: (23 Şubat 2024 / 20.00 / Makina Mühendisleri Odası Eğitim ve Kültür Merkezi, Ankara)

Seyfi Dursunoğlu ile Huysuz Virjin’in Yarım Asra Damga Vuran Hikayesi ve Şokopop ile Soru & Cevap

  • Bu Şiir O Film (24 Şubat 2024 / 14:30 / Makina Mühendisleri Odası Eğitim ve Kültür Merkezi, Ankara)

Cemal Akyüz’ün moderatörlüğünde, gerçekleştirilecek olan etkinliğikte seçki sunumunda Onur Köybaşı, izleyicileri festival seçkilerinden olan Pembe Külhani’yle eşleştirdiği film ve şiirler arasındaki bağlantıları keşfetmeye çağırıyor.

  • Süper Kahraman İnterseks (24 Şubat 2024 / 17:30 / Makina Mühendisleri Odası Eğitim ve Kültür Merkezi, Ankara)

Film gösterimi sonrasında Anjelik Kelavgil moderatörlüğünde Süper Kahraman İnterseks oturumu gerçekleştirilecek. Filmin yönetmeni Tuğba Baykal ve kahramanı Belgin Günay’ın katılımıyla gerçekleşecek oturumda, film çekim sürecinden hedeflerine, interseks deneyimlerinden ilham veren hikayelere kadar pek çok şey paylaşılacak. OII Europe‘dan Irene Kuzemko ve Jana Hugo’nun da eşlik edeceği oturumda, katılımcılar Avrupa genelinde yürüttükleri interseks hak savunuculuğuna dair bilgiler paylaşacaklar.

  • Barışın Aktörleri Olarak Lubunyalar: Kolombiya Deneyimi ve Mücadeleyi Hatırlamak (23 Şubat 2024 / 16:00 / Makina Mühendisleri Odası Eğitim ve Kültür Merkezi, Ankara)

Oturumda, Mertcan Doğan ve Ebru Tutkal’ın katılımıyla gerçekleştirilecek. DEMOS Araştırma Derneği’nin 2018 yılında yayınlamış olduğu ve Kolombiya barış sürecine doğrudan ya da dolaylı olarak katılan kadın ve LGBTİ+ örgütlerinin deneyimlerine yer veren “Toplumsal Cinsiyet ve Barış: Kolombiya Barış Süreci” araştırma raporunu merkeze alarak Kolombiya’dan öğrenilenler paylaşılacak. Ardından Türkiye’de kadınların ve LGBTİ+’ların yıllara yayılan barış mücadelesini hatırlamanın önemi üzerine konuşulacak.

  • Bu Kalabalığı Hatırla 2: 6284 sayılı Kanun ve Feminist Mücadele (23 Şubat 2024 / 17:00 / Mülkiyeliler Birliği, Ankara)

Belgeselin yönetmenleri, Vuslat Karan ve Burcu Melekoğlu.  Kadının İnsan Hakları Derneği’nin yapımcılığını üstlendiği belgesel serisi, 6284 sayılı Kanun’a odaklanarak ikinci bölümüyle festivalde yer alacak. Belgeselin özel gösteriminin ardından, 23 Şubat saat 17:00’de gerçekleşecek etkinlikte, 6284 sayılı Kanun’un hazırlanması ve yürürlüğe girmesindeki mücadele ve Kanun’un güncel uygulaması konuşulacak. Moderatörlüğünü Kadının İnsan Hakları Derneği’nden Ezel Buse Sönmezocak’ın yapacağı oturumda, Kadının İnsan Hakları Derneği’nden Zelal Ayman, Kadın Dayanışma Vakfı’ndan Av. Candan Dumrul ve Pembe Hayat’tan Av. Evrim Demirtaş panelist olarak bulunacak.

Etkinlik, sadece kadınlara ve lubunyalara açık olarak gerçekleşecek.

Kuirfest

Kuirfest Seçkileri

Gökkuşağının Altında

KuirFest’in sevilen seçkisi Gökkuşağının Altında, birbirinden çarpıcı ve etkileyici uzun metraj filmlere yer veriyor.

  • Maryam Touzani’nin yönetmen koltuğunda olduğu 2022 yapımı Mavi Kaftan’ın (Blue Kaftan) başrollerini  Lubna Azabal, Saleh Bakri ve Ayoub Missioui paylaşıyor. Film, 75. Cannes Film Festivali’nde, “Belirli Bir Bakış” kategorisinde gösterilmişti.
  • Saim Sadiq’in yönetmen ve senarist olarak yer aldığı, Joyland (Joyland, 2022) geleneksel şekilde yaşayan Pakistanlı bir ailenin gündelik hayatına odaklanıyor. 2022 Cannes Film Festivali Belirli Bir Bakış bölümünde Jüri Özel Ödülü’nü ve aynı festivalin Queer Palm (Kuir Palmiye) bölümünde ise En İyi Film ödülünü kazanan yapım, yönetmen-senarist Saim Sadiq’in ilk uzun metraj filmi.
  • Yönetmen Babatunde Apalowo’un senaristliğini de üstlendiği Dünyanın Tüm Renkleri Siyahla Beyaz Arasında (All the Colours of the World Are Between Black and White, 2023) filminde,  yeni arkadaş olan ve şehri beraber keşfeden Bambino ve Bawa’nın hikayesi anlatılıyor.
Kuİr Belgeseller

Kuir belgeseller seçkisi bu sene LGBTİ+’ların yaşadığı zorluklar, genç kuir neslin alışkanlıkları, cis-hetoropatriyarka, interseks bireylerin yaşadığı zorluklar, politika ve dayanışma konulu yapımlara odaklanırken, dünya gündemine oturan savaşlara ve mücadele pratiklerine odaklanıyor.

Gösterime girecek kimi belgeseller şöyle:

  • Theo Montoya, OlumMelegi69 (Anhell69, 2022) ile belgesel ve kurmaca arasındaki sınırları aşarak, şiddet geçmişi ile ünlenmiş Medellín şehrine, genç kuir neslin uyuşturucu ve intiharla kuşatılmış hayat mücadelesine mercek tutuyor.
  • Luis Alejandro Yero’nun yönetmen ve senarist koltuğunda olduğu Moskova’dan Sevgiler (Calls from Moskow, 2023) filminde izleyiciler, Küba’dan gelen dört genç lubunyanın Moskova’da her biri için bir geçiş durağına olan bir apartman dairesinde, dünya ile iletişimlerinin yalnızca telefonları vasıtası ile olmasına tanıklık edecek.
  • Tuğba Baykal’ın Süper Kahraman İnterseks (Superhero Intersex, 2023) filmi, interseks bireylerin yaşadığı zorluklara odaklanırken, bedensel otonomi hakkı, cis-heteropatriyarka, ikili cinsiyet rejimi gibi kavramlar üzerinde durarak, LGBTİ+ bireylerin sistematik baskı ve zorbalığa nasıl karşı koyduklarını anlatıyor.
  • Transfariana (2023) ile ise Joris Lachaise’nin trans aktivistlerle FARC militanları arasındaki güçlü dayanışmayı konu alan filmine tanıklık ediyoruz. Filmin temaları arasında hapishanede gelişen romantizm, kişisel mücadeleler ve Kolombiya’nın politik durumu bulunuyor.
  • Vuslat Karan ve Burcu Melekoğlu’nun yönetmen koltuğunda olduğu, Kadının İnsan Hakları Derneği (KİH)’nin ise yapımcısı olduğu Bu Kalabalığı Hatırla: 6284 (Remember This Crowd : 6284, 2023) belgesel serisi ile kadına yönelik şiddetle mücadele etme ve feminist hareketin tarihindeki önemli kampanyaları hatırlatıyor. Kadınların ve lubunyaların yaşadığı zorlukları ve mücadeleleri anlatarak, genç kuşaklara geçmişteki mücadelelerin önemini aktaran bu belgesel serisi ile, özellikle İstanbul Sözleşmesi ve 6284 sayılı Kanun gibi önemli hukuki adımların yanı sıra feminist hareketin tarihi önemli kampanyaları, dayanışma ve mücadele ruhuyla ele alınıyor.

Kuirfest

Gençlik Başımda Duman

(23 Şubat 2024 / 13:00 / Goethe Enstitüsü, Ankara)
Dünyanın her yerinde neredeyse benzer duygularla yaşanan gençlik, bu seçkide dayanışma ruhuyla yansıtılıyor ve “yalnız değiliz” diyor.

  • Eddie Chen‘in yönetmeliğini ve senaristliğini üstlendiği Bir Dost Gibi (Two of Us, 2022) filminde, Han’ın Tainan’dan on yıl boyunca ayrı kalmasının ardından lise buluşmasına katılmasıyla yaşadıklarına tanık oluyoruz.
  • Jasper Caverly’nin kısa filmi olan Kirpi’de (Hedgehog, 2022) ise, inatçı bir genç trans olan Brig Huang’un, korunmasız seks yapma deneyimi sonrası merceğe alınıyor.
  • Kür Sınırlar (Catorce, 2022) ile Daniel Sanchez Lopez’ın, İspanya kırsalında yaşayan iki lubunya gencin hayatına tanıklık ediliyor.
  • Yönetmenliğini ve senaryosunu Maximilian Bungarten’in üstlendiği Şovşaklık Çağı’nda (The Age Of Innocence, 2022) ise Almanya‘da bir inşaat sahasında çalışan Lev’in, kısa bir gününe ve ormanın arzu mekanına dönüşü hikayeleştiriliyor.
  • Daniel Mateo Vallejo’nun imzasını taşıyan Sızıntı (Cracks Will Come, 2022) ile bir fotoğraf ve kabus gibi sergilenen bir sanat galerisi konu alınıyor.
Ömrümüzün Son Demi

(23 Şubat 2024 / 15:00 / Goethe Enstitüsü, Ankara)
Lubunyaların, sadece kimlikleri nedeniyle maruz kaldıkları ayrımcılığın yanı sıra, toplumun yaşlılığı sınırlayan bakış açısı ve yaş ayrımcılığı ile de görünmezliğe sürükleniyor. Her yaşta eşit haklara sahip olma hakkının, yaş ayrımcılığına karşı mücadelenin filmleri bu seçkide.

  • 84 yaşındaki çellist Ceri’nin, yaşlılık ve hastalıkla başa çıkmaya çalışırken, beklenmedik bir arkadaşlık ve tutkulu bir maceraya atılmasını konu alan Sol Bemol (G Flat, 2022), Peter Darney’in yönetmenliğinde yaşamın her anında umudu arayanlara ilham veren bir film.
  • Kalliopi Legaki’nin Ah Şu Engin Deryada (On this Wondrous Sea, 2022) filminde çeşitlilik için savaşan, LGBTKİ+ topluluğunun cesur bir üyesi olan ikon Maria Cyber, toplumdaki yerini güçlü bir şekilde savunuyor.
  • Shuyao Chen’in Manting (Manting, 2023) filmi ile ergenlik döneminden kalma bir aşkın yeniden keşfi anlatılıyor.
  • Renato Sircilli’nin yönetmen koltuğunda olduğu Dünyanın En Şirin ve En Komik Hayvanları (The Cutest and Funniest Animals in the World, 2022) filmi, Paradise Motel’in esrarengiz kapıcısı Jorge’nin, odalardan gelen sesleri kaydetmesiyle gelişen hikayeyi anlatıyor.
  • Karla Murthy‘nin yönettiği Sevgiyle, Jamie (Love, Jamie, 2023) ile, Teksas’ta hapsedilen trans sanatçı Jamie Diaz’ın özgürlüğü ve sanatı için mücadele ederken, onu destekleyen dostlarıyla birlikte sevgi dolu ve cesaretli bir yolculuk hikayeleştiriliyor.
Lubun Doğudan Yükselir

(24 Şubat 2024 / 13:00 / Goethe Enstitüsü, Ankara)
İran’dan Tayvan’a, Endonezya’dan İspanya’ya kadar uzanan bir seçki ile, lubunyalığın cesur ve çarpıcı hikayeleri, sıra dışı ilişkiler, cinsel kimliklerin keşfi, geçmişin izleri ve geleceğe dair umut dolu bakışlar konu ediliyor.

  • Nazanin Vahed’in yazıp yönettiği Shideh (Shideh, 2023) genç bir berberin, müşterilerinden birine karşı ilgisini açığa vurmasıyla birlikte karşılaştığı zorlukları ele alıyor.
  • Yung-Chieh Lee’nin yönetmeliğindeki Akşam Üstü Kaosu (Confusion of the Afternoon, 2023), genç geylerin cinsel yönelimlerini keşfederken heteroseksüel erkeklere takıntılı olmalarını konu alıyor.
  • Winner Wijaya’nın yönettiği Evet Evet Evet! (Iya Iya Iya Iya, 2023) ile, Mairana’yla Calista’nın aşk hayatları üzerine konuşmasını dinlerken, Samira Norouznasseri’nin yönetmen, senarist ve yapımcı olduğu Rüzgar Bizi Sürükleyecek (The Valley of the Wind, 2022) ile bir süredir birbirini görmeyen iki arkadaşın beraber ülke dışına geziye çıkmasıyla yaşanan olaylar anlatılıyor.
  • Hadi Moussally’nin yazıp yönettiği Erkekler Çiçektir (Flowers of Virile, 2023) filmi, Charles Baudelaire’in “Kötülük Çiçekleri” adlı kitabının sansürlenip para cezasına çarptırılmasının ardından İmparatoriçe Eugenie’ye gönderdiği mektuptan ilham alıyor.
  • Şapka (The Hat, 2022), Hadi Moussally’nin yönetmen koltuğunda yer alırken, aynı zamanda yapımcısı ve oyuncusu olduğu bir film. Filmde ayrımcılığın ve kimlik arayışının dokunaklı hikayesi paylaşılıyor.
  • Arun Fulara’nın yönetmen koltuğunda ve senaryosunda yer aldığı Annemin Yareni (My Mother’s Girlfriend, 2021) Hindistan’da, işçi sınıfından gelen Renuka ve Sadiya’nın dokunaklı hikayesini anlatıyor.
Pembe Külhani

(24 Şubat 2024 / 14:30 / Makina Mühendisleri Odası Eğitim ve Kültür Merkezi, Ankara)
Kendimizi görebilmenin ve yüzleşebilmenin belki de en iyi alternatiflerinden olan filmler, 12. KuirFest seçkisinde, “Ve filmlerimiz Pembe Külhani’dir” sloganıyla yerini alıyor.

  • Onur Köybaşı’nın hazırladığı seçkide, Brezilyalı yönetmen Olavo Junior’un Pazar Sabahı (On Sundays, 2023) filmi ise, sekiz dakikada “yarım kalmışlığı” anlatıyor.
  • Arjantinli yönetmen Julieta Tetelbaum’un kısa filmi Joy’da (Joy, 2023), yalnız başına yaşayan bir kadının tüm zayıflıkları, neşeyle ve rengarenk görüntülerle aktarılıyor.
  • İrlandalı yönetmen Mark Keane’nin ilk kısa filmi olan Bozuk Süt (Sour Milk, 2022) iki ergen oğlanın arasında yaşanan sade bir aşk hikayesini konu alıyor.
  • Andrea Romano’un 16 dakikalık Davetsiz Misafir (9th Floor to the Rights, 2022) filmi, Belleville’deki dairesinde yaşayan Lorenzo’nun bir gey date uygulamasında sohbet edip tanıştığı ve gerçekten hoşlandığı Marvin’i ilk kez karşılamaya hazırlanmasını ve sonrasında gelişen garip buluşmayı konu ediniyor.
  • Kane Kwik’in yönettiği ve kendi hayat hikayesinden yola çıkarak ele aldığı Ötekiler (Reflections, 2022) filmi, cinselliğin hem bireysel hem de toplumsal boyutlarını ele alıyor.
  • Fransız yönetmen Geoffroy C. Dedenis’in Abaddon (Abaddon, 2023) adlı kısa filmde karakter Gaspard’ın arabasıyla yolda hızla ilerlerken, bir radyo yayınında kendi hikayesini anlatan bir yayına denk gelmesini anlatıyor.
  • Yönetmen Maxime Robin’in kısa filmi Sol Taraf (The Left Hand, 2022) ile  ikili cinsiyet sisteminin “anormal” olarak kodladığı bir çocuğun yaşadıklarına tanıklık ediyor.

Kuirfest

İnkarın İnkarı

(25 Şubat 2024 / 13:00 / Goethe Enstitüsü, Ankara)
İnkarın İnkarı seçkisiyle nefrete karşı mücadele eden lubunyaların hikayesi odağa alınıyor.

  • Sofia Luz’un yönettiği Yaprak Döker Bir Yanımız (As Leaves in The Wind, 2023) filmindeki, göç ederek sığınma talep eden trans kadınların hikayesi anlatılıyor.
  • Zainab’ın cinsiyet uyum sürecine başlamaya karar vermesiyle yaşadığı zorlukları işleyen 13 dakikalık Adı Sanı Yok (Unnamed, 2022) filminde ise Iranmehr – Salimi’nin işlediği mücadele direnci konu edilmiş.
  • Vusala Hajiyeva yönetmen koltuğunda olduğu Tavşan Naşlar (Bunny Decides to Go, 2022) belgeselinde de daha güvenli bir alan ve yaşam talebinde olan bir trans kadının Azerbaycan‘ı terk etme kararına tanık oluyoruz.
  • Esenlik Bildirisi (Well Proud, 2023) filminde, Yorgo Glynatsis ve Charlene Frost’un yönetmenliğinde, Siyahi ve Küresel Çoğunluk topluluğu üyelerinin ruh sağlığını ve esenliğini irdeleyen kısa bir belgesel dizisi gösterilecek.
  • Radek Ševčík’in yazıp yönettiği Zehirli Kuyu ile (Poisoned Well, 2023) Bratislava’da terör saldırısı ardından hayatını kaybeden LGBTİ+ bireylerin ardından siyasi tepki gösterilmemesi ve insanların korku içinde yaşamaları anlatılıyor.
  • Seyed Mohsen Pourmohseni Shakib’in yönettiği Haydi Sallayalım Dünyayı (Its a Gray, Gray World, 2022) filmi, genç bir adamın yaşadığı olayları ve özgürlük mücadelesini konu ediniyor.
  • Alexandra Gascón’un yazıp, yönettiği Çıkar Tüyleri (Dyke Plumage, 2022), 3 dakikalık bir müzik videosu.
  • Ters Lale (Flores del otro Patio, 2022) filmi ise Kolombiya’nın kuzeyinde bir grup kuir aktivistin eylemlerine tanıklık ediyor.
Aşikar

(25 Şubat 2024 / 15:00 / Goethe Enstitüsü, Ankara)
Pembe Hayat 12. KuirFest’in bu seçkisinde lubunyaların özgürlük mücadelesi merkeze alınıyor.

  • Davood Rahmani ve Reza Arabshahi’nin yazıp yönettiği Dolap (The Closet, 2023) ile Mehrdad Hasani’nin yönetmen koltuğunda olduğu Ayar (Adjustment, 2022) bu seçkinin en çok dikkat çeken filmleri.
  • Steven Fraser’ın Ben Otistiğim! (Coming Out Autistic, 2022) isimli kısa  animasyon belgeseli, Kuir deneyimlerle otizmin birleşimindeki benzerlikleri araştırıyor.
  • Yönetmenliğini Kanadalı Murry Peeters’ın yaptığı Çekim (Woman Meets Girl, 2022), kırk iki yaşındaki Annabelle ile on sekiz yaşındaki seks işçisi Tessie arasındaki kimyayı konu alıyor.
  • Leprikon’un Küpü (Pot of Gold, 2023) ise EXYL’in, 16mm rayogramlardan ve buluntu ses kliplerinden yapılmış bir filmi.
  • Pawel Thomas Larue’nın Sudaki Şovşaklar (Boys in the Water, 2023) filminde ise Oscar’ın, trans olarak açıldıktan sonra ilk defa gittiği büyükanne ve büyükbabasının evinde, oranın yerlisi trans erkek Malo ile tanışmalarını konu alıyor.
Kuir Diziler

(24 Şubat 2024 / 15:00 / Goethe Enstitüsü, Ankara)

Häly Heinecker’ın yazıp yönettiği ve yapımcılığını üstlendiği PEN (PEN, 2022) mini dizi formatında bir yapım. PEN yeni taşındığı Berlin’de ilk ilişkilenmelerini kurarken, bir yandan da JANX ile uzun mesafe ilişkisini devam ettirmektedir. Bu mini dizide, yeni şehre taşınmanın getirdiği zorluklara, PEN’in diğer insanlarla ilişkilenmelerine ve günlük hayatına tanık oluyoruz.

Türkiye’den Kuir Kısalar

(25 Şubat 2024 / 17:00 / Makina Mühendisleri Odası Eğitim ve Kültür Merkezi, Ankara)

Her yıl olduğu gibi, Pembe Hayat 12. KurFest’te de yerini alan Türkiye’den Kuir Kısalar’da, bu yıl Stiletto (2021), Zeryam (2022) ve Karaltı (2022) filmleri yer alıyor.

  • Türkiye’den çıkmış en çarpıcı kuir kısaların bulunduğu seçkide, Can Merdan Doğan’ın yönetmeliğinde çekilen Stiletto: Pembe Bir Aile Trajedisi (Stiletto: A Pink Family Tragedy, 2021) toplumsal cinsiyet kalıplarını kırıyor, bir yandan da onlarla dalga geçiyor. Filmde taksi şoförü Hasan’ın bir çift topuklu ayakkabıyla değişen aile dinamiklerine şahit oluyoruz. Film, Dublin Film Festivali’nde En İyi Uluslararası Kısa Film Ödülü’nü kazanmıştı.
  • Selin Kara’nın yönetmenliğini yaptığı kısa belgesel Zeryam (Zeryam, 2022) seks işçiliği yaparak hayatını kazanan Zeryam’ın gündelik hayatını konu ediniyor. Zeryam TikTok’ta videolar çekiyor, canlı yayınlar açıyor, ailesiyle zaman geçirip onlarla birlikte sarma sarıyor. Böylelikle film, bir kadın olarak Zeryam’ın farklı yer ve zamanlardaki portresini izleyicisine yansıtıyor.
  • Mina N. Köksal’ın yönettiği Karaltı’daysa (Silhouette, 2022), isimsiz bir ressamın üretim süreci işleniyor.
Ğ

(25 Şubat 2024 / 18:00 / Makina Mühendisleri Odası Eğitim ve Kültür Merkezi, Ankara)

Ali Kemal Güven’in yönetmenliğini ve senaristliğini üstlendiği Çilingir Sofrası (A Night in Four Parts, 2022), muhteşem müzikleri, hızlı tempolu diyalogları ve alkolün etkisiyle yükselen gerilimiyle dikkat çekiyor. Makina Mühendisleri Odası Eğitim ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek olan Kuir Sinemanın Bugünü ve Geleceği etkinliği ile ise Ali Kemal Güven’in de katılımıyla, Türkiye’deki kuir sinemanın durumu ve geleceği ele alınacak.

Yaşanan ve yaşatılan tüm zorluklara rağmen, yılmadan geçen ve gerçekleştirilen on bir yılın ardından Pembe Hayat KuirFest, 12. yılında da kapılarını, bu sefer Ankara’da aralıyor.

#DöndümBak etiketiyle; yuvasına, Ankara’ya dönen 12. Pembe Hayat KuirFest’te, ücretsiz gösterimlerle birlikte, lubunyaların kendi öykülerini anlattığı filmlere ve güçlü belgesellere davetlisiniz.

*

Ayrıntılı bilgi ve program için:
[email protected]
www.pembehayatkuirfest.org
www.instagram.com/kuirfest
www.facebook.com/kuirfest
https://x.com/kuirfest

You may also like

Comments

Comments are closed.