ManşetTürkiye

10 millet bahçesinin açılışı bugün gerçekleşti

0
Elazığ Millet Bahçesi Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın önem verdiği ve her fırsatta övgüler sunduğu 81 ile 81 milyon metrekare millet bahçesi yapmayı amaçlayan proje kapsamında bugün 10 yeni millet bahçesi hizmete girdi.

5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde Ankara Atatürk Kültür Merkezi (AKM) Millet Bahçesi’nde düzenlenen törenle İstanbul Pendik ve Halkalı, Sakarya, Samsun, Sivas, Diyarbakır, Trabzon, Batman, Bursa ve Elazığ‘da yapımı tamamlanan millet bahçelerinin toplu açılışı yapıldı.

İstanbul’da yer alan Millet Bahçesi

‘Şehirlerimiz nefes alıyor’

Açılış töreninde konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, “10 yeni millet bahçemizin açılışını yapacak olmanın mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz. Yeni millet bahçelerimiz, yediden yetmişe tüm vatandaşlarımız için hayırlı uğurlu olsun. Milletimiz bahçeleriyle buluşuyor, şehirlerimiz nefes alıyor” dedi.

Hedef 2023

Erdoğan ise” Cumhuriyetin 100. yılına girerken 81 ilimize 81 milyon metrekare millet bahçesi kazandırma hedefimize adım adım yaklaşıyoruz” ifadelerini kullandı.

Yapılması istenen alanlar arasında Salda Gölü ve Hewsel Bahçeleri gibi doğa harikalarının da yer aldığı ve bu yüzden doğa severler tarafından eleştiri konusu olan millet bahçelerinin yapımının 2023 yılında tamamlanması hedefleniyor.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.