Koronavirüs SalgınıManşetTürkiye

1 Temmuz’dan itibaren sokağa çıkma yasakları kalkıyor

0

Beştepe‘deki Cumhurbaşkanlığı Sarayı’ndaki Kabine Toplantısı ardından açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 1 Temmuz tarihinden itibaren uygulanacak normalleşme adımlarını açıkladı.

Erdoğan, “1 Temmuz itibariyle başlamak üzere sokağa çıkma kısıtlamalarını tümüyle kaldırıyoruz” diyerek pazar günleri ve akşam 22.00’dan sonra uygulanan sokağa çıkma yasaklarının sonlanacağına işaret etti.

Müzik kısıtlaması 24.00’te başlayacak

Müzikle ilgili sınırlamayı ise daha ileri bir saat olan 24.00’e çektiklerini belirten Erdoğan, “Kusura bakmasınlar gece kimsenin kimseyi rahatsız etmeye hakkı yoktur” ifadelerini kullandı.

Kamu kurum ve kuruluşlarında normal mesai düzenine geçileceğini aktaran Erdoğan, “Kamu ve özel sektördeki iş ve işlemlerin tamamında Sağlık Bakanlığının hazırladığı salgın yönetimi ve çalışma rehberlerine uyulması hassasiyetle takip edilecektir. HES Kodu uygulaması yaygınlaştırılarak sürdürülecektir” dedi.

Şehirlerarası seyahat sınırlaması kalkıyor

Ayrıca gene 1 Temmuz sonrasında şehirler arası seyahat kısıtlamalarıyla şehir içi toplu taşıma araçlarındaki sınırlamalar sona erecek.

Kademelli normalleşme sürecinde 65 yaş ve üzeri vatandaşlar ile 18 yaş altı gençler ve çocuklar şehir içi toplu ulaşım araçlarını (metro, metrobüs, otobüs, minibüs, dolmuş vb.) kullanamıyordu.

Erdoğan konuyla ilgili ayrıntıların İçişleri Bakanlığı genelgesinde yer alacağını söyledi.

‘Aşı manipülasyonlarına itibar etmeyin’

Aşı konusunda da hızlı bir ilerleme kaydedildiğini belirten Erdoğan,  “Sırası gelen herkesin aşı olması hayati öneme sahiptir. Vatandaşlarımdan, aşı konusundaki manipülasyonlara itibar etmemelerini, bu konuda bilim insanlarına kulak vermelerini istiyorum” dedi.

“Biz de aşımızı olarak bilim insanlarımıza olan güvenimizi gösterdik” diyen Erdoğan yerli aşı çalışmalarında da birkaç ay içinde yaygın kullanıma geçebilecek seviyeye gelmeyi ümit ettiklerini belirtti.

 

You may also like

Comments

Comments are closed.