ManşetTürkiye

‘1 milyon HSP’liyi, 1 milyon ağaca zincirleriz’

0

Halkın Sesi Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, Başbakan Erdoğan’ın “Kanalİstanbul” projesinin en az 1 milyon ağacın kesilmesine neden olacağını belirterek, “Kolaysa gelip kesinler, tabiatın yıkılmasına mani oluruz. 1 milyon HSPliyi 1 milyon ağaca zincirleriz, ağaçlarla birlikte bizi de kesmeleri gerekir” dedi.

Kurtulmuş katıldığı bir televizyon programında, gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın “Kanalİstanbul” projesini eleştiren Kurtulmuş, “Bu proje Başbakan’ın seçim sözüdür. Yapılabilir bir şey değil. Hayalim diyor, proje olması için fizibilitesi olması lazım. Deprem etütlerinin, çevre etütünün olması lazım. Tartıştırıp sonra unutacak” dedi. Erdoğan’ın İstanbul Belediyesi Büyükşehir Başkanlığı adaylığında da vize uygulayacağını söylediğini hatırlatan Kurtulmuş, “Ne oldu? Ben o zaman aktif siyasette değildim; ama Başbakan’ın yakınındaydım. 1994’te vize uygulamaktan, bugün 7-8 milyon kişiyi İstanbul’a getirmeyi düşünmüştür. İstanbul’da bir üniversite için orman alanına inşaat ruhsatı vermediği için hapise girdi. 3-5 ağacı kestirmeyen Başbakan, en az 1 milyon ağacın kesilmesini sağlayacak. Buradaki çelişkiyi ortaya koymak açısından kolaysa gelip kesinler, tabiatın yıkılmasına mani oluruz. ‘1 milyon HSPliyi 1 milyon ağaca zincirleriz, ağaçlarla birlikte bizi de kesmeleri gerekir” diye konuştu.

İstanbul’un topografyasını değiştirme hakkına kimsenin sahip olmadığını söyleyen Kurtulmuş şöyle devam etti:

“Bu arkadaşlar ticari görüyorlar her şeyi. Boğazdaki trafik rahatlayacak diyorlar. Montrö antlaşması, boğazlarda etkinliğimizi sağlayan antlaşmadır. Sanki iki şirket arasında sözleşme Montrö Anlaşması. Bu antlaşmayı değiştirmeye kalktığınızda 6-7 ülke buna taraf olacaktır. Bunu değiştirmeye kalktığınızda aleyhimize olan bir durum olacaktır. Bir hayaldir. Fantazinin hayalin sonu yok. Buradan çıkacak toprakla, Dolmabahçe’nin önüne ada yapalım, oraya da başkanlık sarayı yapalım, Başbakan’ı oturtalım.”

(Milliyet, Yeşil Gazete)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.