ManşetTürkiye

1 gösterici öldü, Köşk buluşması iptal

0

YSK’nın 7’si BDP’nin, 1’i ESP’nin olmak üzere 12 bağımsız adayı veto etmesinin ardından oluşan krizde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül devreye girdi. Önce, Gül’ün BDP eski Eş Genel Başkanı ve Hakkari bağımsız milletvekili Selahattin Demirtaş’ı kabul edeceği haberi geldi, kısa süre sonra da Meclis Başkanı Mehmet Ali Şahin’in Köşk’te olduğu bildirildi.

Köşk davetine ilişkin açıklamada bulunan Selahattin Demirtaş, “Kendisi davet etti, saat 19.00’da köşke çıkıyorum” dedi. Demirtaş, “Görüşmenin konusu beli mi, YSK kararı sonrasında yaşanan gelişmeler mi?” şeklindeki soru üzerine “Muhtemelen bu konuyu konuşmak istiyor Sayın Cumhurbaşkanı Gül. Biz de gidip görüşlerimizi paylaşacağız” dedi.

Bu arada sürpriz bir şekilde Meclis Başkanı Mehmet Ali Şahin de Köşk’e çıktı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, görüşmeler öncesinde Basın Başdanışmanı Ahmet Sever aracılığıyla CNN TÜRK’e yaptığı açıklamada, “Sorunun giderilmesi için her türlü siyasi ve hukuki çaba gösterilmelidir” dedi.

Seçimlerin tartışma ve polemik konusu yapılmaması için herkesin azami hassasiyet göstermesi gerektiğini ifade eden Gül, Türkiye’ye yapılabilecek en büyük iyiliğin ve Türkiye’nin menfaatinin de bu olduğunu dile getirdi.

Gül, herkesin bu süreçte yapıcı olması gerektiğini belirterek, “Herkesi sorunun giderilmesi için her türlü hukuki ve siyasi çabayı harcamaya davet ediyorum” dedi.

Ancak ilerleyen saatlerde Diyarbakır’ın Bismil İlçesi’nde YSK’nin veto kararını protesto etmek için yürüyen kitleye polisin saldırısında bir kişinin yaşamını yitirmesi üzerine Demirtaş Köşk’e çıkmayacağını bildirdi.

Demirtaş, “Bismil’de göstericilere ateş açıldı. Bir kişinin öldüğünü, çok sayıda yaralı olduğunu” söyledi ve bu durumda Ankara’ya gitmeyeceğini açıkladı.

(Anf)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.