Ekolojik Yaşam

‘Nemo’ tamamen kaybolacak!

0

Uluslararası Doğa Koruma Birliği adlı çevre grubu tarafından yayımlanan raporda, yükselen deniz seviyelerinin, okyanustaki asitleşmenin ve buzulların erimesinin, halihazırda kirlilik ve daralan yaşam alanlarıyla mücadele eden hayvan türlerinin büyük miktarda azalmalarına yol açtığı ifade edildi.

Raporda, iklim değişikliğinin yarattığı etkilere bağlı olarak pek çok hayvan türünün tehlike altında olduğu bildirildi. Çevre grubunun raporunda, karbondioksit emisyonları yüzünden yalnızca insanların değil hayvanların da zarar gördüğüne dikkat çekildi.

Hem deniz hem de karada yaşayan pek çok tür bundan etkileniyor. “Kayıp Balık Nemo” adlı animasyon filmiyle ünlenen palyaço balığı, deri Sırtlı kaplumbağa, somon balığı ve beyaz balinaların yaşam alanları iyice daralmış durumda. Bunun yanı sıra deniz kirlilikleri de had safhada. Bunların yanı sıra aralarında Avustralya koalaları, arktik tilkisi ve imparator penguenleri de nesli tehlikede olan türlerden bazıları. Yaşanan küresel iklim değişikliğinin onlarca hayvan türünü yok olma tehlikesiyle karşı karşıya bıraktığı bildirildi.

(Yeşil Haber)

You may also like

Comments

Comments are closed.