Türkiye

Zorunlu askerlik görevini yaparken öldürülen askerin cesedine 19 yıl sonra ulaşıldı

İstanbul’daki Hasdal Kışlası’nda 2001 yılında zorunlu askerlik görevini yaptığı sırada kaybolan ve kayıtlara firari olarak geçen ancak cinayete kurban gittiği 2012 yılında anlaşılan İsmet Işık‘ın cenazesine 19 yıl sonra cinayeti işleyenlerden birinin yer göstermesi üzerine ulaşıldı.

AA‘nın haberine göre, Işık’ı para için öldüren ve İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından yapılan yargılamanın ardından müebbet hapis cezasına çarptırılan cinayet hükümlülerinden O.D, 19 yıl sonra Işık’ın cesedini gömdükleri yeri söyledi. O.D’nin gösterdiği kışla içindeki yerde kemik parçalarına ulaşıldı.

DNA örneği alındı

İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gönderilen kemiklerin İsmet Işık’a ait olup olmadığının öğrenilmesi için kardeşi Erol Işık ve babası Durmuş Işık‘ın DNA örnekleri alındı. DNA örneklerinin aile üyeleriyle uyuştuğu belirlendi.

Bot bağcığıyla öldürüldü

İsmet Işık’ın ailesi oğullarının cenazesini İstanbul Adli Tıp Kurumu’ndan alıp Konya‘ya defnedeceklerini söyledi. Işık’ın kardeşi Erol Işık ise yaptığı açıklamada şunları söyledi:

Babamdan ve benden alınan DNA örnekleri Adli Tıp’a gönderildi. Sonuçlanan Adli Tıp raporunda, ağabeyimin bot bağcığı ile boğularak öldürüldüğü ve cenazenin bize ait olduğu belirlendi.”

Ne olmuştu?

İsmet Işık, zorunda askerliğini yaptığı sırada kantin görevlisiyken ikisi de asker olan B.Ş. ve O.D. tarafından para için öldürülmüştü. Olayın 11 yıl sonra aydınlatılmasının ardından mahkeme süreci başlamış ve yapılan yargılamalar sonucunda sanıklar B.Ş. ve O.D ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası almıştı.