EğitimManşetTürkiye

Ziya Selçuk öğretmenlere seslendi: İlk ders hemen matematik, fizik demeyin

0

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Habertürk‘te öğrencilerin de katıldığı bir televizyon programında önümüzdeki dönem eğitim süreciyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Programda öğretmenlere de seslenen Selçuk, “Ne olur ilk ders hemen matematik, fizik demeyin. Dakika bir matematik, fizik olmasın” dedi.

‘Telafide Ben de Varım’ programı

“Telafide Ben de Varım” programıyla ilgili de açıklamalarda bulunan Bakan Selçuk, yaklaşık 300 bin öğretmenin programa başvuruda bulunduğunu ifade etti:

Zorlama yok, tamamen gönüllülük. Hiçbir öğretmenin katılmayacağı noktasında bazı endişeler de vardı. Bunun böyle olmadığını net olarak gördük ki şu an görev alan öğretmen sayısı 293 bin, öğrenci sayısı yaklaşık 8 milyon civarında. 493 bin faaliyet sayısı var. Bu şu demek 493 bin ayrı etkinlikten bulunduğunuz okulda ilçede hepsine katılabilirsiniz. Etkinlik okulunuzda, belediyenin bir tesisinde de Gençlik ve Spor Bakanlığının bir kuruluşunda da olabilir.”

’31 Ağustos’ta öğretmenlerimiz gelecek’

Ziya Selçuk, 31 Ağustos’ta öğretmenlerin, 6 Eylül’de de öğrencilerin okula gideceğini duyurdu:

Varyantlarla ilgili farklı çözüm senaryoları geliştirilmeye başlandı. Türkiye’de kontrol edilebilir bir tablo söz konusu. Sağlık Bakanlığından aldığımız verilere baktığımızda ve biz şu anda tereddütsüz eylülde okula başlamakla ilgili bir süreci yönetiyoruz. 31 Ağustos’ta öğretmenlerimiz gelecek, 6 Eylül’den itibaren öğrencilerimiz gelecek.”

Ayrıca, Bakan Selçuk öğretmenlerdeki aşılanma oranının yüzde 90 civarında olduğunu kaydetti.

‘İlk ders hemen matematik, fizik demeyin’

Milli Eğitim Bakanı, “Gelecek yıl eğitim-öğretimde eskiye göre ne fark olacak?” şeklindeki soruya şöyle cevap verdi:

Öğretmenlerimize şunu söylüyorum, ne olur ilk ders hemen matematik, fizik demeyin. Dakika bir matematik, fizik olmasın. Bunu şundan dolayı istiyorum. Okul açıldığında sınıfınızdaki çocuklara şöyle bir bakın, hepsinin gözüne, gözünden kalbine ılık ılık akmadan akademik döneme başlamayın. Önce bir uyum dönemi olsun, hemhal olalım, isimlerimizi konuşalım. Bir konuşalım, sohbet edelim. Bunu salgından bağımsız istiyorum. Bu, öğretim yılının tümünü güçlendirir. Eğitimde asıl olan öğretmenle öğrenci arasında şefkat ve sevgi bağlıdır. Bu bağ kurulmadan alışveriş olmaz. Çünkü hiç kimseye zorla bir şey öğretemezsiniz ama şefkat bağı o kanalları açar ve çocuk alır. Salgın dönemiyle ilişkili olarak bizim her sınıf seviyesinde birinci hafta, birinci gün, beşinci gün hangi sınıfta hangi etkinliği yapacaksınız, bunun çalışması bitti, hazır. Öğretmenlerimiz dilerse bunları dilerse de kendi istediği faaliyetleri yapabilir.”

More in Eğitim

You may also like

Comments

Comments are closed.