ManşetEmekTürkiye

Yurtiçi Kargo eylem yapan çalışanlarına ‘kötü niyetli küçük bir grup’ dedi

0

Covid-19 pandemisi süresince çevrimiçi alışverişin artmasıyla birlikte en çok ihtiyaç duyulan çalışma grupları arasında yer alan kurye ve depo çalışanlarının düşük ücretlere isyanı devam ediyor.

Kontak kapatan Yurtiçi Kargo çalışanları da hak arayışlarına devam ederken dün gece şirket tarafından yapılan açıklamada eylemdeki işçiler için “kötü niyetli küçük bir grup” ifadeleri kullanıldı.

Kargo şirketi tarafından yapılan açıklamada, “Son iki gündür kötü niyetli küçük bir grubun ortaya attığı iftiralar, bizi konu ile ilgili hukuki bir önlem almaya yöneltmektedir. İlgili kişiler, ne dağıtım faaliyetlerinde yer alan tedarikçilerimizi ne de personelimizi temsil etmektedir. Ayrıca dile getirdikleri iddialar gerçekleri çarpıtmaya yöneliktir” ifadeleri kullanıldı.

Yurtiçi Kargo çalışanları şirket tarafından yapılan açıklamaya Twitter üzerinden şöyle yanıt verdi:

Ne olmuştu?

24 Ocak’ta Trendyol Express çalışanları, yüzde 11’lik zamma boyun eğmeyerek eylem başlatmıştı. Ardından kontak kapatan kuryeler, 3 günlük iş bırakma eylemiyle birlikte yüzde 38,8 zammı sağlamıştı. Sektörün diğer çalışanlarına örnek olan bu eylemliliğin sonrasında Aras Kargo, Sürat Kargo, Yurtiçi KargoScotty, Dijitürk, Yemeksepeti, Hepsijet ve Banabi çalışanları üst üste eylem kararı aldı ve kontakları kapattı.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.