ManşetTürkiye

Yurt genelinde fırtına ve sağanak etkili olacak: Heyelan ve sellere dikkat

0

Meteoroloji Genel Müdürülüğü‘nün (MGM) tahminlerine göre bugün yurt genelinde etkili olacak kuvvetli sağanak, yarın şiddetini artıracak.

MGM, yurt genelinde bugünün parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege, İç ve Batı Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz ile Doğu Anadolu‘nun kuzey ve doğusunda aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceğini belirtti.

Öğleden itibaren Çanakkale, Bursa ve Balıkesir‘in güneyinde, akşamdan itibaren Ege Bölgesi geneli ile Göller Yöresi, Eskişehir ve Konya çevrelerinde; gece ise Antalya‘nın doğusunun yüksekleri, Karaman ve Niğde çevrelerinde rüzgarın güney ile güneybatıdan kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.

Fırtınanın, Marmara’nın güneyi ve kıyı Ege’de akşam, diğer kesimlerde gece saatlerinde etkisini kaybedeceği tahmin ediliyor.

Ağaç devrilmesi, ani su baskını ve çığ uyarısı

Öğle saatleri itibariyle Marmara’nın güneydoğusundaki Bursa, Yalova, Bilecik, Sakarya ile Kocaeli’nin güneyinde de sağanak ve gök gürültülü sağanağın etkili olacağı öngörülüyor.

Rüzgarın, öğle saatlerinden itibaren Marmara’nın güneyi, Ege, İç Anadolu ile Karadeniz’in iç kesimlerinde güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde eseceğini belirten MGM, “Meydana gelebilecek ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması, soba ve baca gazı zehirlenmesi, yüksek kesimlerde hızlı kar erimesi nedeniyle meydana gelebilecek su baskını ve heyelan gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir” açıklamasını yaptı.

Kuvvetli yerel yağışlar sebebiyle de ani sel, yıldırım, dolu, yağış anında kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksama gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli davranılması gerekiyor.

Meteoroloji, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’da yüksek kar örtüsü bulunan eğimli yamaçlarda çığ riskinfırtınae karşı da uyarıda bulundu.

Sıcaklık ise kuzey kesimlerde iki ila beş derece yükselecek ve yurt genelinde de mevsim normalleri üzerinde seyredecek.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.