ManşetTürkiye

Yurdun genelinde soğuk hava etkili: Çatılar uçtu, minare ve ağaçlar devrildi

0
hava

Balkanlar‘dan gelen soğuk hava dalgası ve fırtına Türkiye‘nin dört bir yanında etkili oluyor.

Ankara, İstanbul, Eskişehir, Kütahya, Balıkesir ve Samsun‘un da aralarında bulunduğu illerde kar yağışı etkili olurken, birçok kentte apartman ve bazı kamu binalarının çatıları uçtu, park halindeki araçlar zarar gördü.

‣ Meteoroloji’den sağanak, çığ ve fırtına uyarısı: Deprem bölgesinde kar bekleniyor

Doğu Karadeniz’de çatı uçtu, ağaç devrildi

Doğu Karadeniz Bölgesi‘nde beklenen kuvvetli rüzgar ve fırtına, akşam saatlerinde etkili olmaya başladı. Trabzon’da saat 16.30 sıralarında batı ve kuzeybatı yönünden esen kuvvetli rüzgar nedeniyle vatandaşlar yürümekte zorluk çekti. Rüzgar nedeniyle bazı mahallelerde kısa süreli elektrik kesintisi yaşandı.

Erdoğdu Mahallesi‘nde kuvvetli rüzgarda kökünden kopan ağaç gövdesiyle yola devrildi. Trafik akışını engelleyen ağaç, ekipler tarafından kesilerek kaldırıldı.

Rize‘nin Pazar ilçesinde de etkili fırtına sonucu apartmanın uçan çatısı, park halindeki araçların üzerine düştü. Bazı araçlarda maddi hasar meydana geldi.

hava

Ankara’da kuvvetli rüzgar bir çatıyı uçurdu

Ankara’da sabah saatlerinde başlayan kuvvetli rüzgar ve sağanak yağış, akşam saatlerinde etkisini artırdı.

Altındağ ilçesinin Hacıbayram Veli Mahallesi‘nde bulunan Esen Apartmanı‘nın çatısından kuvvetli rüzgarın ardından parçalar kaldırıma düştü. O esnada kaldırımda köpeğiyle birlikte yürüyen bir kişi düşen parçanın altında kalmaktan son anda kurtuldu.

hava

Erzincan’da çatılar uçtu, minare yıkıldı

Erzincan‘da sabah saatlerinde kuvvetli rüzgar etkili oldu. Yunusemre Mahallesi‘ndeki Akşemsettin Camisi‘nin minaresi üzerinde bulunan baz istasyonuyla birlikte yıkıldı.

Kentte bazı mahallelerde çok sayıda binanın çatısı uçtu. Erzincan Ortaokulu‘nun sac kaplama çatısı da bahçede park halindeki otomobilin üzerine düştü.

hava

Bolu Dağı’nda kar etkili oldu

Bolu Dağı‘nın D-100 ve TEM yolu geçişlerinde kar yağışı etkili oldu. Yollarda kar örtüsü oluşmaması için Karayolları ekipleri tarafından kar küreme ve tuzlama çalışması yapıldı.

Ulaşımda aksama yaşanmazken, bölgede etkili olan kar yağışıyla yeşil alanlarda kar kalınlığı beş santimetreye yükseldi.

Güzergah üzerinde yer yer sis de etkili oldu. Sis nedeniyle görüş mesafesi 30 metreye kadar düştü.

hava

Kocaeli’de bir ağaç raylara devrildi, ulaşım aksadı

Kocaeli‘de gece saatlerinde lodos etkili oldu. Sapanca geçişinde saat 03.00 sıralarında şiddetli lodos nedeniyle devrilen bir ağaç, rayların üzerine düştü. Hatta bulunan elektrik tellerinin de bir bölümü koptu ve İstanbul yönü ulaşıma kapandı.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sapanca İtfaiye Grup Amirliği ve Sapanca İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri bölgede önlem aldıktan sonra ağacı raylardan kaldırdı. Elektrik arızasının da giderilmesinin ardından demir yolu bakım ekiplerinin yaptığı çalışma sonrası, ulaşım yeniden açıldı.

hava

Adana’da bazı yolları su bastı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün şiddetli sağanak ve fırtına uyarısında bulunduğu Adana‘nın merkez Seyhan ilçesinde gece yarısı yağış etkili oldu. Sağanak nedeniyle bazı cadde ve sokaklar göle döndü. Yağışa hazırlıksız yakalananlar, zor anlar yaşadı. Trafikteki sürücüler ilerlemekte güçlük çekti. Yağış kısa bir süre sonra etkisini yitirdi.

hava

İstanbul’da kar

İstanbul’da iki gündür aralıksız yağan yağmur, bu sabah havaların soğumasıyla birlikte yerini kar yağışına bıraktı. Hava sıcaklığının 2 ile 0 derece arasında değiştiği Kartal, Aydos Ormanı‘nın yüksek kesimleri kar yağışı nedeniyle beyaza büründü. Hava sıcaklığının öğle saatlerinde etkisini arttırarak mevsim normallerinde seyir edeceği öğrenildi.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.