Dünya

Yunanistan’da işçiler 5 bakanlığı işgal etti

0

Yunanistan‘da hükümetin ‘kemer sıkma’ politikalarına karşı greve çıkan ve gösteriler düzenleyen işçiler, Atina’da 5 bakanlık binasını işgal etti. Yeni bir grev ve direniş dalgasının yükseldiği ve 10 gündür aralıksız olarak hükümet karşıtı gösterilerin yapıldığı ülkede, hava trafik kontrolörleri de 5 Ekim’de 24 saatlik greve hazırlanıyor.

Yunanistan’da, hükümetin IMF’den alacağı 110 milyar dolarlık yardım paketinin yeni dilimi için geçirdiği “tasarruf” tedbirlerini protesto eden işçiler, Atina’da İçişleri, Adalet, Maliye, Sağlık ve Tarım Kalkınma Bakanlıklarını işgal etti.

Maliye Bakanı Evangelos Venizelos ile görüşmek için Maliye Bakanlığı’na gelen Troyka yetkililerinin göstericiler tarafından engellendiği bildirildi. Göstericiler, “Yardımınızı da alın gidin” diye sloganlar attılar. Ayrıca, Bakanlık binasına PAME sendikasının “tasarruf” tedbirlerine karşı genel grev çağrısı yapan pankartı asıldı.

Kamu Çalışanları Konfederasyonu ADEDY’den yapılan açıklamada, “Bakanlıklardaki işgallerin Troyka’nın tekrar ülkeye gelmesine ve gelirlerin azalmasına neden olan barbarca önlemlere karşı yapıldığı” belirtildi.

Hava trafik kontrolörlerinin ise, 5 Ekim’de 24 saatlik grev kararı aldığı bildirildi.

Yunan basın-yayın organları, hava trafik kontrolörlerinin grevi nedeniyle 5 Ekim’de devlet başkanlarının uçakları ile ilk yardım ve insani yardım uçakları dahil olmak üzere, Yunan havaalanlarından hiçbir uçağın havalanmayacağını, havaalanlarına hiçbir uçağın iniş yapamayacağını duyurdu.

(marksist.org)

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.