Dünya

Yunanistan’da 24 saatlik grev

0

Yunanistan‘da, mali krizle mücadele temelinde uygulamaya koyulan reformlara toplumun tüm kesimlerinden tepkiler sürerken, Yunanistan Kamu Çalışanları Konfederasyonu (ADEDY) ve üniversite öğretim üyeleri 24 saatlik grev kararı aldı.

Reformlar çerçevesinde yapılan kamu kuruluşlarındaki birleşmelere ve işten çıkarılmalara itiraz eden ADEDY, 6 Ekim tarihinde 24 saatlik grev kararı aldığını açıkladı.

ADEDY Genel Sekreteri İliyas İlyopulos yaptığı açıklamada, bunun bir uyarı grevi olduğunu, daha sonra Yunanistan İşçi Konfederasyonu’nun (GSEE) katılacağı başka grevler de olacağını belirterek, “Hükümetin önünde iki seçenek var. Ya politikasını değiştirir ve ülkeyi kurtarır ya da karar vermesi için halka görev verir” dedi.

Öte yandan, hükümetin reformlar çerçevesinde yüksek eğitim alanına getirmek istediği değişikliklere itiraz eden öğrencilerin yüksek öğretim kurumlarındaki işgal eylemleri sürerken, üniversite öğretim üyelerinin 21 Eylül’de 24 saatlik grev kararı aldığı bildirildi.

Yunan basınında çıkan haberlerde, öğrenci kuruluşlarının Atina Hukuk Fakültesi’nde gerçekleştirdikleri genel kurul toplantısında, ülkedeki tüm öğrenim kurumları kapatılıncaya kadar işgal eylemini sürdürme kararı aldığı belirtildi.

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.