DünyaManşet

Yunanistan yine yanıyor

0

Yunanistan‘da dün Peleponnese bölgesinin güneyinde çıkan yangınlar söndürülemiyor. Yetkililer, evlerin ve ağaçların tutuştuğu bölgeyi tahliye etmeye çalışıyor.

Yetkililerin aktardığına göre Peleponnese bölgesindeki Cornith kentine bağlı Kechries köyünden yüzlerce kişi tahliye edildi.

Yangını kontrol altına almak üzere bölgeye 236 itfaiyeci, 54 yangın söndürme aracı, altı helikopter ve dört uçak gönderildi. Skai televizyonunun aktardığına göre şiddetli rüzgarlar alevlerin bölgeye daha da yayılmasına yol açıyor.

Athikia‘da beş kurtarma ekibi köydeki hanelerin ve bölgedeki yatılı okulların yanı sıra çocukların yaz kampını ve pek çok yerleşim yerini tahliye etti. Yerel muhabirlerin aktardığına göre beş bölgede daha yangınlar devam ediyor.

Yunanistan’ın Mati sahil kasabası ve Atina’nın doğu bölgeleri, 2018’in Temmuz ayında tarihinin en ağır yangınlarına maruz kalmıştı, yangınlarda 102 kişi can vermiş binlerce ev yangında kül olmuştu. Yangından kaçmak için denize giren pek çok kişi de boğularak hayatını kaybetmişti.

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.