YSK’nın yeni başkanı Muharrem Akkaya oldu

Akkaya,  seçim güvenliğine ilişkin soruya "Seçim süreci başladığında kurulla birlikte ne gerekiyorsa yaparız zaten” yanıtını verdi.

Yüksek Seçim Kurulu’nun yeni başkanı Muharrem Akkaya oldu. Görev süresi dün dolan Sadi Güven‘in yerini alan Akkaya, göreve başladı.   Yargıtay ve Danıştay’da yapılan seçimlerde seçilen YSK’nın yeni üyeleri  ise Ahmet Yener, Mahmut Akgün, Orhan Usta, Ali Ürker, Battal Öğüt ve  Ekrem Özübek olarak belirlendi. .

Akkaya: Seçim süreci başladığında gerekeni yaparız

YSK Başkanı Muharrem Akkaya, eski başkan Sadi Güven ile birlikte kameralar karşısına geçti.  Akkaya, “İnşallah ben de bu görevi onurlu bir şekilde yerine getiririm. Böyle bir kişiden görev devralmaktan onur ve gurur duyuyorum. Başkanımızın bilgi ve tecrübelerinden her zaman faydalanmak isterim. Görev süresi dolan arkadaşlarıma da başarılar diliyorum, yeni arkadaşlara da başarılar diliyorum” dedi.  Sonrasında gazetecilerin sorularına yanıt veren Akkaya,  seçim güvenliğine ilişkin soruya, “Seçim süreci başladığında kurulla birlikte ne gerekiyorsa yaparız zaten” yanıtını verdi.

Eski YSK Başkanı Sadi Güven

Yerel seçimin iptali için oy kullanmıştı

Muharrem Akkaya, 31 Mart yerel seçimlerinde AKP’nin İstanbul seçimlerine ilişkin yaptığı olağanüstü itiraz başvurusunu kabul eden isimler arasında yer alıyor. Sadi Güven ile üç YSK üyesi ise AKP’nin itirazının reddi yönünde oy kullanmıştı. Oy çokluğu sonucunda 31 Mart seçimleri iptal edilmiş, seçim 23 Haziran’da yinelenmişti.

YSK seçimleri

Yüksek Seçim Kurulu, bir başkan ve altı üyeden oluşuyor. Altısı Yargıtay, beşi Danıştay genel kurullarının kendi üyeleri arasından gizli oyla 11 kişi seçiliyor. Seçilenler, gizli oy ve salt çoklukla aralarından bir başkan ve bir başkan vekili belirliyor. Yargıtay ve Danıştay üyeleri arasından kura ile ikişer üye yedek üyeliğe ayrılıyor. Başkan ve başkanvekilleri ise kuraya girmiyor.

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İklim krizi ve su stresi uluslararası çatışmaların çıkması riskini artırıyor

Su stresi ülke içi gerginliklere ve sınırları aşan su kaynaklarını paylaşan ülkeler arasında çatışmalara yol açıyor.

Cebeci’deki taş ocağı protestosuna polis müdahalesi: Beş kişi gözaltına alındı

Sultangazi'de yaşayanlar için sağlık tehdidi oluşturan Cebeci Taş Ocağı'nın kapatılmasını isteyen yurttaşlara polis müdahale etti. Yurttaşlar 'Tozdan ölmek istemiyoruz' diyerek madene doğru yürürken polis engeliyle karşılaştı. Beş kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

Malatya’daki tarihi taş köprü için yıkma tehdidi: ‘Cinayetle eşdeğer’

Malatya'daki taş köprünün tek ayağının hasar görmesi sonrası yıkılmasının gündeme alınması bölgede tepki çekti. Yurttaşlar köprünün yıkılması yerine korunarak restore edilmesi gerektiğini savunuyor.

Karaburun’da depolamalı güneş enerji santraline tepki: Zeytin ve naranciye ağaçlarımız tehdit altında

Karaburun, Küçükbahçe'de yapılması planlanan depolamalı güneş enerji santrali projesinin 3 Eylül'de yapılacak halkın katılımı toplantısı öncesinde, bölge sakinleri değerli habitatlarını, meralarını, zeytin ve narenciye ağaçlarını göstererek projeyi istemediklerini söyledi.

‘Avrupa’da sıcaklık kaynaklı ölümler 70 yıl içinde üç katına çıkabilir’

Yeni bir araştırmaya göre, küresel sıcaklık artışı 3 derece ile sınırlandırılsa dahi önlemler alınmazsa yüzyıl sonuna kadar 55 bin ek can kaybı meydana gelebilir. Güney Avrupa en büyük risk altında.

EN ÇOK OKUNANLAR