ManşetTürkiyeUncategorized

YSK yine kamu görevlisi olmayanları görevlendirdi

0

İstanbul seçimlerini ‘seçim kurulunda kamu çalışanı olmayanlar görev yaptı’ gerekçesiyle iptal eden YSK, 23 Haziran için yine banka çalışanlarını göreve çağırıyor.

23 Haziran’da yenilenecek İstanbul Büyükşehir Başkanlığı seçimlerinde, kamu görevlisi olmayan banka çalışanlarına sandık kurulunda görev yapmaları için tebligat yapıldı. 31 Mart’ta CHP’nin adayı Ekrem İmamoğlu’nun kazandığı seçimlerin YSK tarafından iptal gerekçelerinden biri de “Bazı sandık kurullarında kamu görevlisi olmayan sandık kurulu başkanı ve üyelerin görev yapması” idi. Durumdan rahatsız olan banka çalışanları görev almak istemese de, ilçe seçim kurullarına “görev yapmamak” üzere başvuran çalışanların dilekçelerinin reddedildiği öğrenildi.

Cumhuriyet’ten Kayhan Ayhan’ın haberine göre daha önce bankalar aracılığıyla gönderilen tebligatlar bu kez direkt kişinin kendisine gönderildi. Ulaşılamayan banka çalışanlarına ise ailelerine kadar aranarak ulaşılmaya çalışıldı. Çalışanlarının rahatsızlığı üzerine bankalardan biri tarafından aranan ilçe seçim kurulları ise “ölüm” gibi nedenler olmadan çalışanların seçimde görev almaları gerektiğini bildirdi.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.