Youth For Climate Turkey: İklim değişikliği, ekosistem sorunudur

Dünya Çevre Günü için hazırlanan videoda, iklim değişikliğinin türlerin adalet sorunu olduğu kadar, cinsiyet ve çocuk hakları sorunu da olduğu söylendi.

Youth For Climate Turkey, 5 Haziran Dünya Çevre Günü için bir video hazırladı.

Videoda, iklim değişikliğinin türlerin adalet sorunu, sosyal adalet sorunu, enerji sorunu, çocuk hakları sorunu ve cinsiyet sorunu olduğu ifade edildi.

‘İklim değişikliği, cinsiyet sorunudur’

Videoda geçen ifadeler ise şöyle:

İklim değişikliği, ekosistem sorunudur. İklim değişikliği, türlerin adalet sorunudur. İklim değişikliği, sosyal adalet sorunudur. İklim değişikliği, enerji sorunudur. İklim değişikliği, çocuk hakları sorunudur. İklim değişikliği, cinsiyet sorunudur.”

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İklim örgütlerinden Türkiye’nin 2024 karnesi: Yetersiz ve çelişkilerle dolu

Sivil toplum örgütlerinin hazırladığı raporda, Türkiye’nin yenilenebilir enerji enerjisi kapasitesini artırma hedefi olumlu bulunurken, nükleer bağımlılığı ve kömürden çıkış projeksiyonu olmaması eleştiriliyor.

Kanal İstanbul için rezerv alan ve imar planlarına yargı engeli

İstanbul 5. İdare Mahkemesi, Kanal İstanbul Projesi'ne ilişkin alınan rezerv alan ilanı ve 1/100.000 ölçekli çevre düzeni planı değişikliği kararlarını hukuka aykırı bularak iptal etti.

Ağva plajına mahmuz darbesi

Devlet Su İşleri’nin Ağva Plajı’na yapmayı planladığı mahmuz projesi...

Pirosmani: Bir sanatçı ardında ne bırakır?

Gürcü tiyatro topluluğu The Wandering Moon Theatre’ın ikinci yapımı...

Batı Karadeniz Çevre Gönüllüleri Platformu kuruldu

Mavera Maden şirketi tarafından Devrek, Akçakoca, Alaplı’nın Fındıklı, Belen,...

EN ÇOK OKUNANLAR