Doğa MücadelesiManşet

Yırca’da zeytin ağacı bırakmayan Kolin’in termik inadı sürüyor

0

Termik santral kurmak için bir gecede 6.666 zeytin ağacını kestiği Soma’nın Yırca Mahallesi’nden tepkiler üzerine umudu kesen Kolin Grubu, ilçede yeni yer aramaya başladı.

8soma yırcada ağaç katleden kolin şirketi

 

Kolin Şirketler Grubu bünyesinde yer alan Hidro-Gen A.Ş. tarafından Soma’nın Yırca köyünde kurulması planlanan yerli linyit yakıtlı 510 MW kurulu güce sahip Soma Kolin Termik Santrali’ne karşı köylülerin zeytin ağaçlarını ve yaşam alanlarını cansiperane koruması ve mahkeme kararı ile bu santralin imkansız hale gelmesinin ardından zeytin ağaçlarını katleden şirket kendisine yeni yer arıyor.

Yırca’dan umudu kesen Kolin Şirketi, Soma’da başka bir yer bakmaya başladı. Kolin Şirketi adına yapılan açıklamada, Yırca’da yaşanan gelişmelerin ardından alternatif lokasyonların belirlenebilmesi için Soma yerel makamlarından davet alındığı belirtildi.

Kolin Şirketi’nin Yırca’nın yerine termik santral kurmak için önerilen yerlerin Çerkez Sultaniye, Türkpiyale, Bozarmut ve Kayraltı Mahalleri olduğu ileri sürüldü. Soma Belediye Başkanı Hasan Ergene ise, kendisine bu konuda Kolin Şirketi’nden herhangi bir yer talebi gelmediğini, resmi bir başvurunun olmadığını söyledi.

(Demokrat Haber)

 

 

You may also like

Comments

Comments are closed.